Image 1
Image 2

Scandal la Valea Vinului: Conflict între vecini din cauza albinelor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Adesea se prezintă la redacţie o serie de cititori ai ziarului nostru, care au ceva de semnalat. Au o serie de nemulţumiri faţă de vecini, ba chiar şi faţă de autorităţi.

Majoritatea au convingerea că sesizarea presei conduce la rezolvarea imediată a problemei invocate. Da, de multe ori aşa este. Lucrurile se rezolvă în mod firesc, pe cale amiabilă, urmând o anume ordine/succesiune. Sunt necesare telefoane din partea noastră pentru a debloca o situaţie sau chiar pentru a convinge un funcţionar public asupra faptului că este obligat să deservească cetăţenii, să le rezolve problemele cu respectarea legislaţiei.

Aşa se face că zilele trecute ne-a vizitat la redacţie Kelemen Eugen Paul, cititor al ziarului nostru, care deţine o proprietate în Valea Vinului. Acesta ne-a prezentat doar parţial problema pe care o are, în sensul că, reclamantul ne-a spus că vecinul său Vasile Văsuţi, îl ameninţă, îi face diverse şicane, motiv pentru care şi-a reclamat vecinul la poliţie, unde a fost întocmit un proces verbal, în a doua parte a lunii mai.

Prin declaraţia/reclamaţie depusă la poliţia din Valea Vinului, Kelemen Eugen Paul, solicită printre altele şi protecţia autorităţilor faţă de vecinul său.

Pentru o corectă documentare, l-am contactat pe Radu Cristea, primarul comunei Valea Vinului, cel care a nuanţat lucrurile. Aceasta ne-a spus că reclamantul Kelemen Eugen Paul a cumpărat proprietatea pentru care există discuţiişi controverse, cu un anume timp în urmă. După ce a fost cumpărată casa şi terenul aferent, Kelemen Eugen Paul a dus în Valea Vinului câteva zeci de familii de albine. Aici se pare că au început animozităţile.

Cum vecinul Vasile Văsuţi deţine gospodărie cu animale, a intrat oarecum în panică, de teama că albinele ar putea pricinui probleme cailor în mod expres, dar şi altor animale din bătătură. Este discutabilă această supoziţie, dar suficientă ca între cei doi vecini să existe o stare de tensiune, pe care, se pare că nici poliţia nu a reuşit să o dezamorseze. Primarul Cristea le-a recomandat celor doi vecini să stingă amiabil flacăra conflictului, dar se pare că sfatul nu a fost urmat, iar după cum spunea cititorul nostru Kelemen Eugen Paul, a fost urmărit şi şicanat în trafic de vecinul său Vasile Văsuţiu, cu diverse ocazii. Dacă cei doi nu se vor împăca, doar instanţa de judecată o să le clarifice situaţia. Un asemenea demers ar fi de nedorit. Se lasă cu timp pierdut şi cu o serie de cheltuieli.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with