Image 1
Image 2

COLABORARE TRANSFRONTALIERĂ

Schimb de experiență și aparatură nouă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Satu Mare  au fost dotate cu aparatură medicală performantă iar acest lucru a fost posibil în baza unui parteneriat transfrontalier, se arată într-o informare a unității sanitare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prin intermediul acestei colaborări SJU Satu Mare a reușit să doteze laboratul spitalului, să asigure trei ecografe ultraperformante pentru secția de imagistică, instrumentar chirurgical laparoscopic pentru secțiile chirurgicale, aparatură de sterilizare cu plasmă pentru blocul operator chirurgical.  De asemenea, au fost achiziționate două stații de preepurare moderne pentru cele două locații ale spitalului.  Tot în această perioadă sunt în derulare lucrări de schimbare a tâmplăriei în locația II a unității sanitare, respectiv Spitalul Vechi.

 

Conferința de închidere a proiectului ”Performanța medicală – calea spre vindecare” a avut loc în perioada 24-25 noiembrie și a reunit zeci de medici specialiști  de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, din județul Szabolcs – Szatmar – Bereg (Ungaria) și din Cluj-Napoca. Au fost abordate teme din diverse specialități – cardiologie, chirurgie, neurologie, ATI, oncologie, pediatrie și oftalmologie.

 

”Se știe că știința nu are valoare dacă nu este pusă în slujba omului. Poate, mai mult decât în oricare alt domeniu, știința medicală reflectă cu prisosință acest scop nobil, împărtășirea ei dincolo de oricare barieră de limbă sau meridian o umanizează.Așa se face că pe lângă echipele pluridisciplinare, azi se face simțită tot mai mult prezența benefică a echipelor transfrontaliere care își împărtășesc experiența medicală, unindu-și forțele în slujba oamenilor” , se arată în documentul citat.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Sute de specialiști din Sănătate, români și maghiari, la Satu Mare

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with