Image 1
Image 2

Sărbătoarea Schimbarii la Faţă a Mântuitorului a strâns sute de sătmăreni în biserici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Biserica greco-catolica
Biserica greco-catolica

Pe lângă faptul că în fiecare seară aceştia se reculeg la Paraclisul Maicii Domnului, unde se roagă şi închin cântări Fecioarei Maria, credincioşii au păşit ieri, 6 august, pragul bisericilor din judeţ pentru a cinsti sărbătoarea Schimbăriila Faţăa Mântuitorului. A fost o zi cu dezlegare la peşte.

Chiar dacă a fost o zi lucrătoare în unele biserici din municipiu băncile au fost ocupate în totalitate, numărul depăşea 100 de enoriaşi. E drept, mulţi au venit în ”fugă”, au intrat doar pentru câteva minute, pentru două-trei rugăciuni, iar apoi au mers la serviciu. Majoritari au fost oamenii în vârstă, tinerii au putut fi văzuţi foarte rar.

La biserica greco-catolică ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din centru, au venit în jur de 150 de credincioşi. Ca de fiecare dată, aparţinătorii acestei culte dau dovadă că sunt foarte aproape de credinţă, ajung de fiecare dată la slujbe. Enoriaşii au asistat la slujba oficiată de către preoţii Leonard Orha şi preotul Alexandru Dragoş. În jurul orei 12, mulţi dintre credincioşi au mers la muncă.

Catedrala Ortodoxă cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” se pregăteşte intens pentru găzduirea Festivalului Internaţional de Muzică Corală Religioasă, ”Pre Tine Te Lăudăm”, care va avea loc în perioada 11 – 14 august. Aici vin în fiecare zi sute de credincioşi, atâtla ParaclisulMaiciiDomnului, cu începere la ora 18, cât şi în zilele de duminică sau de sărbători notate cu roşu în calendar. La fel s-a întâmplat şi în 6 august,la Schimbareala Faţă a Domnului. Credincioşii au venit să fie alături de preoţi slujitori, să rostească un Tatăl Nostru, să se roage pentru cei dragi. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către preotul paroh, Cristian Boloş, părintele Alexandru Tincu şi diaconul Vasile Onea, care va fi şi dirijorul corului de la catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”. Este fiul preotului din localitatea Pomi, Gheorghe Onea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CALENDAR BISERICESC

1 noiembrie -Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Demian

Originari din Asia, acești sfinți au trăit în secolul al IV-lea. Au studiat la școli vestite și au devenit doctori iscusiți. De la Dumnezeu au primit darul de a tămădui orice suferință sufletească și trupească, fiind de folos atât oamenilor, cât și dobitoacelor.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now