Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

MODIFICĂRI LEGISLATIVE

Schimbări majore la voucherele de vacanță din 2024! Află detaliile aici!

Schimbare majoră privind utilizarea voucherelor de vacanță din 2024
Începând cu 2024, voucherele de vacanță vor fi disponibile în format electronic și fizic pentru bugetari, extinzându-se și către angajații din sectorul privat, marcând o schimbare semnificativă în modul de acordare a acestui beneficiu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Un viraj neașteptat a fost dezvăluit referitor la voucherele de vacanță din 2024, venind cu o modificare semnificativă pentru milioane de angajați ai sectorului bugetar din România care beneficiază de acestea. În noua ordonanță, voucherele vor fi disponibile atât în format electronic, cât și fizic, la cererea beneficiarului.

 

 

Modificări în modalitatea de utilizare a voucherelor de vacanță începând din acest an Camera Deputaților a aprobat luni, 11 martie, un proiect de lege ce introduce opțiunea emiterii și folosirii biletelor de valoare și a voucherelor de vacanță în format electronic virtual.

 

 

„Conform legii, termenul de ‘suport electronic’ desemnează orice dispozitiv fizic sau instrument virtual utilizabil de titular pentru tranzacții. Decizia privind tipul de bilete de valoare oferite, frecvența, valoarea și modul de distribuire (fizic sau virtual) se face de comun acord între angajatori și sindicatele legal constituite sau reprezentanții angajaților. La cererea acestuia, angajatorii care preferă forma virtuală pot solicita emiterea versiunii fizice a biletului de valoare de la entitatea emitentă,” prevede documentul.

 

 

Legislația permite emiterea voucherelor în ambele formate, atât electronic, cât și pe hârtie.

 

 

Proiectul a fost deja adoptat de Senat, iar Camera Deputaților are ultimul cuvânt.

 

 

Restricții privind eligibilitatea bugetarilor pentru vouchere Nu toți angajații bugetari vor beneficia de acest avantaj în anul curent. Legea nr. 296/2023 specifică că, din 2024, doar categorii de angajați sub un anumit prag vor primi vouchere de vacanță, această restricție urmând să fie valabilă până în 2026. În această perioadă, valoarea voucherelor va crește de la 1.450 de lei la 1.600 de lei.

 

 

Vouchere de vacanță extinse și pentru sectorul privat O inițiativă legislativă recentă a Senatului prevede ca și angajații din sectorul privat să beneficieze de vouchere de vacanță, similar celor din sectorul public. Aceasta ar putea însemna că peste 4 milioane de angajați din privat vor avea acces la aceste beneficii, cu un potențial impact pozitiv asupra fiscalității muncii, conform economiștilor.

 

 

Inițiatorii legii estimează un efort bugetar de aproximativ 6,09 miliarde de lei, cu un retur estimat de 60-65% din fondurile alocate revenind la bugetul de stat prin diverse taxe și impozite.

 

 

Distribuirea voucherelor de vacanță variază de la companie la companie, fiind oferite adesea în lunile de vară, iulie și august, când majoritatea angajaților își planifică concediile.

 

 

Valoarea fixă a voucherelor de vacanță pentru angajații bugetari este stabilită la 1.600 de lei anual pentru un program full-time, ajustându-se proporțional pentru angajamente part-time sau pe oră.

 

 

Aceste vouchere sunt utilizabile pentru o gamă largă de servicii, de la transport și alimentație, în hoteluri și restaurante, la tratamente balneare și activități recreative, conform Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2024-2026.

 

 

 

Citește și:

 

Doar o anumită categorie de bugetari vor primi vouchere de vacanţă şi tichete de masă

 

 

 

 

 

Ce spui să încerci una dintre platouri noastre? Promitem că te vor surprinde plăcut Trebuie doar să ne suni: 0744 127 595.De astazi preluăm comenzi pentru platourile de sărbători care să vă încânte oaspeții. Indiferent de cât de îmbelșugată este masa de sărbători, noi venim in ajutor cu aperitivele reci pentru a-i încânta pe toți cei care vi se așează la masă. Așteptăm cu drag comenzile dumneavoastră! Preluam comenzi pentru Paste pana pe 28 Martie.
Ce spui să încerci una dintre platouri noastre? Promitem că te vor surprinde plăcut Trebuie doar să ne suni: 0744 127 595. De astazi preluăm comenzi pentru platourile de sărbători care să vă încânte oaspeții. Indiferent de cât de îmbelșugată este masa de sărbători, noi venim in ajutor cu aperitivele reci pentru a-i încânta pe toți cei care vi se așează la masă. Așteptăm cu drag comenzile dumneavoastră! Preluam comenzi pentru Paste pana pe 28 Martie.

 

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns