Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CASA VERDE FOTOVOLTAICE

Schimbări majore pentru românii interesați de panouri solare subvenționate

Schimbări majore pentru românii interesați de panouri solare subvenționate
Pentru mai multe detalii despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, documentele necesare și procedurile de înscriere, consultați ghidul complet disponibil pe site-ul AFM.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 aduce vești bune pentru românii interesați de instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, introducând modificări semnificative în ceea ce privește finanțarea, inclusiv posibilitatea de a include baterii de stocare a energiei.

 

 

Îmbunătățiri în finanțare și opțiuni suplimentare

 

 

În 2024, programul va oferi o finanțare mărită, de până la 30.000 de lei, acoperind costurile pentru panourile fotovoltaice și pentru bateriile de stocare a energiei. Aceasta reprezintă o creștere considerabilă față de suma anterioară de 20.000 de lei, adăugând 10.000 de lei în plus. Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat că se analizează posibilitatea de a finanța și sistemele de acumulatori, ceea ce ar putea determina o creștere a contribuției beneficiarilor. Introducerea acumulatorilor ar fi opțională.

 

 

Proceduri și documentație necesară

 

Pentru a se înscrie în program, solicitanții trebuie să pregătească mai multe documente, conform Ghidului de Finanțare. Aceste documente includ cererea de finanțare completată, actul de identitate, certificatul de atestare fiscală și extrasul de carte funciară pentru proprietatea unde se vor instala panourile.

 

Planificarea înscrierilor

 

Depunerea cererilor este așteptată să înceapă în perioada august-septembrie 2024, oferind astfel timp suficient pentru pregătiri.

 

Casa Verde Fotovoltaice: Creșterea Contribuției Beneficiarilor

 

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar putea suferi modificări importante față de ediția precedentă. Laurențiu Neculaescu a menționat că, deși inițial nu era planificată includerea sistemelor de acumulatori, acum se analizează posibilitatea finanțării acestora. Costul ridicat al acumulatorilor ar putea duce la o creștere a contribuției persoanelor fizice interesate.

 

Documente necesare pentru înscriere

 

Pentru a beneficia de finanțare, solicitanții trebuie să pregătească următoarele documente:

 

Cererea de finanțare completată integral

Actul de identitate al solicitantului

Împuternicirea notarială (dacă cererea este semnată de altcineva decât solicitantul)

Actul de identitate al persoanei împuternicite

Certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat și bugetul local

Extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile, dovedind dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului unde se vor instala panourile fotovoltaice.

Avantajele Programului Casa Verde Fotovoltaice 2024

 

Programul oferă multiple avantaje pentru românii care doresc să investească în energie regenerabilă:

 

Reducerea costurilor cu energia electrică prin utilizarea energiei solare

 

Creșterea autonomiei energetice prin instalarea de baterii de stocare a energiei

 

Contribuția la protecția mediului prin reducerea emisiilor de carbon

 

Posibilitatea de a vinde surplusul de energie în rețeaua națională

 

 

Casa Verde Fotovoltaice 2024 reprezintă o oportunitate excelentă pentru românii care doresc să-și reducă costurile cu energia electrică și să contribuie la protecția mediului.

 

Finanțarea crescută și includerea bateriilor de stocare a energiei oferă o soluție completă și sustenabilă pentru gestionarea energiei. Depunerea cererilor în august-septembrie 2024 oferă timp suficient pentru pregătiri și asigură o participare largă la acest program benefic.

 

Pentru mai multe detalii despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, documentele necesare și procedurile de înscriere, consultați ghidul complet disponibil pe site-ul AFM.

 

CITEȘTE ȘI:

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns