Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ȘCOALA GIMNAZIALĂ BĂLCESCU-PETOFI

Școala Gimnazială Bălcescu-Petőfi din Satu Mare marchează Revoluția de la 1848 printr-un eveniment special

Ciornă automată
Elevii și profesorii secției maghiare de la Școala Gimnazială Bălcescu-Petőfi din Satu Mare au comemorat Revoluția de la 1848 prin recitări de poezii, prezentări istorice și cântece patriotice, sub îndrumarea cadrelor didactice dedicate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 14 martie 2025, elevii și cadrele didactice ale secției maghiare de la Școala Gimnazială Bălcescu-Petőfi din Satu Mare au comemorat evenimentele Revoluției de la 1848.

 

 

Într-o atmosferă solemnă, elevii au recitat poezii patriotice și au rememorat momentele-cheie ale luptei pentru libertate. Rácz Márton și Oros Patrik, elevi ai clasei a V-a D, au recitat cu emoție poezia „Él a magyar…” de Ábrányi Emil, în timp ce Antal Abigél, din clasa a VI-a C, a impresionat publicul cu interpretarea poeziei „Mi a haza?” de Majtényi Flóra. De asemenea, Răcsan Maya și Balázs Patrik, elevi în clasa a VIII-a C, alături de Bondics Adrienn din clasa a VII-a C, au prezentat un discurs detaliat despre evenimentele istorice petrecute la 15 martie 1848, subliniind importanța acestora pentru identitatea națională maghiară.

 

 

Momentul comemorativ a continuat cu intonarea unor cântece patriotice de către elevi, sub îndrumarea doamnei profesoare Inovan-Bertok Renata, creând astfel o atmosferă de respect și recunoștință pentru eroii Revoluției.

 

 

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea activă a cadrelor didactice, în special a doamnelor profesoare Fehér Laura și Inovan-Bertok Renata, cărora li se aduc mulțumiri pentru devotamentul lor în organizarea acestei activități educative și comemorative.

 

 

Revoluția din 1848 rămâne un simbol puternic al luptei pentru libertate și autodeterminare. Chiar dacă revolta a fost înfrântă, sacrificiul celor implicați nu a fost în zadar. Astăzi, la aproape două secole de la acele evenimente, mesajul zilei de 15 martie rămâne același: este responsabilitatea fiecărei generații să își păstreze cultura, identitatea și valorile naționale.

 

 

Tradiția comemorării Revoluției de la 1848 continuă să fie un moment important în viața școlii noastre, oferind elevilor ocazia de a înțelege mai bine istoria și de a se implica activ în păstrarea memoriei colective.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*