Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcoala Gimnazială Livada aniversează 156 de ani de la „Mica Unire”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

SAM_4342(1)Elevii claselor primare şi gimnaziale de la Şcoala Gimnazială ”Petőfi Sándor” Livada au hotărât să omagieze, ca în fiecare an, Mica Unire, act istoric fundamental pentru formarea Statului naţional român, în cadrul proiectului intitulat ”Cuza şi Unirea”.


Se împlinesc 156 de ani de când s-a desăvârşit acest vechi vis al românilor, prilej de aniversare şi în instituţiile din învăţământ. Startul a fost dat cu o expoziţie panou despre Cuza şi Unirea – în imagini, apoi prezentare de carte – documente care atestă Unirea Principatelor Române, după care s-au difuzat mai multe filme documentare despre semnificaţia zilei de 24 ianuarie 1859. Tot în această perioadă (19-26.01.2015), elevii au recitat poezii, precum şi audiţie de cântece patriotice, desene pe tema – Unirea cea Mică, concurs de eseuri, referate şi prezentări power point. Elevii au format un cerc de discuţii pe tema Cuza şi Unirea. Manifestarea s-a încheiat luni, 26 ianuarie 2015, cu o horă mare la care au participat atât elevii (de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a) cât şi cadrele didactice.
SAM_4321Activităţile s-au desfăşurat în cadrul Centrului de Documentare şi Informare al şcolii. Au participat elevii claselor a V-a B, a VI-a C şi D, a VII-a C şi D, a VIII-a C, coordonate de diriginţii şi învăţătorii acestora, precizează profesorul Szalay Miklos Attila, care ne-a transmis informaţiile de mai sus.
Manifestările au fost coordonate în cadrul CDI-ului de profesorii Szalay Miklos Attila, Bonto Ştefan şi Maskulik Levente, cu participarea directorului Csaki Francisc şi a directoarei adjuncte Ionuţ Carmen.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns