Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcolile din Odoreu şi Culciu Mare continuă proiectul ”Hai la şcoală”

La Muzeul Ţării Oaşului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pregătiţi de plecare
Pregătiţi de plecare

Deşi este sfârşitul anului şcolar, la Şcoala Gimnazială Odoreu au loc acţiuni în cadrul Campaniei de participare şcolară ”Hai la şcoală” – extinderea sistemului ZEP, proiect naţional în care instituţia este implicată alături de Şcoala Gimnazială Culciu Mare.

Acest proiect este realizat în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Reprezentanţa UNICEF în România.

 

Vizite reciproce

 

În cadrul parteneriatului ”Deschidem împreună o fereastră spre mâine”, în data de 12 mai, 18 elevii ai Şcolii Gimnaziale Odoreu, însoţiţi de directoarea Livia Sarca şi consilierul şcolar Ana Micleanu, au participat la un schimb de experienţă la Şcoala Gimnazială Culciu Mare. La această activitate a participat şi Sînziana Cristea, directoarea CJRAE şi facilitator judeţean în acest proiect.

Directoarea Ionela Pop, cadrele didactice din Culciu Mare şi consilierul şcolar Adriana Marchiş au organizat activităţi interesante pentru copii. Invitaţii s-au bucurat de o primire călduroasă, au vizionat un program de dansuri susţinut de copiii de la grădiniţă şi elevii şcolii, au vizionat un film.

La Muzeul Ţării Oaşului
La Muzeul Ţării Oaşului

Cu gândul la viitoarea lor meserie, copiii au completat ”Copacul viselor”, au realizat un colaj de desene cu titlul ”Hai la şcoală” şi s-au întrecut într-un concurs de ghicitori. La final au primit câte un pachet cu dulciuri, o gustarea şi suc, prilej pentru cadre didactice şi elevi de a face schimburi de idei.

 

Excursie în Ţara Oaşului

 

Joi, 13 iunie, 42 de elevi însoţiţi de şapte cadre didactice şi părinţi au plecat într-o excursie în Ţara Oaşului, finanţată din fondurile Reprezentanţei UNICEF în România.

Prima oprire s-a făcut la Negreşti Oaş, unde s-a vizitat Muzeul Satului. Aici copiii au cunoscut modul de viaţă de odinioară al românilor.

Următoarea oprire a fost la SC NOVA SRL, fabrica de îmbuteliere a apei minerale Oaş, unde copiilor li s-a explicat procesul de îmbuteliere al apei minerale. La finalul vizitei au primit în dar câte un flacon de apă. Deoarece erau foarte impresionaţi de modul cum se fabrică flacoanele pentru apă, au primit şi cîte o bucată de plastic din care se obţin acestea. Următoarea oprire a fost la Huta Certeze, popasul Sâmbra Oilor. Aici copiii au organizat jocuri, au alergat pe deal şi prin pădure, bucurându-se de frumuseţea locului. Ultimul popas a fost în Grădina Romei din Satu Mare unde au servit pizza şi s-au plimbat cu trenuleţul.

Reuşita acestei excursii s-a datorat tuturor cadrelor didactice care s-au străduit să aducă o bucurie copiilor, cu speranţa că implicându-i în activităţi interesante, aceştia vor veni cu mai mare plăcere la şcoală. Excursia nu s-ar fi putut organiza fără sprijinul financiar al Reprezentanţei UNICEF în România care a contribuit cu 1.300 lei la cheltuielile de transport şi mâncare şi cărora directoarea Livia Sarca le mulţumeşte pe această cale.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns