Image 1
Image 2

CULTIVARE PLANTE

Se definitivează regulamentul privind prelucrarea şi procesare plantelor medicinale

Cultivarea plantelor medicinale câştigă teren şi la noi în judeţ. Pentru o mai bună informare a fermierilor care ar fi tentanţi de o asemenea afacere, prezentăm câteva din propunerile privind regulamentul pentru prelucrarea, procesare şi comercializare plantelor medicinale şi aromatice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale se stabileşte lista plantelor care pot fi sau nu utilizate pentru producerea aromelor.

 

 

Măsurile se referă atât la produsele finite – forma sub care plantele medicinale şi aromatice prelucrate şi procesate se comercializează, formă predozată – comprimate, tablete, drajeuri, capsule tari sau gelatinoase, pulberi sau granule în caşete, pliculeţe, pachete, cutii, batoane, jeleuri, dropsuri, caramele, sticluţe, fiole buvabile, flacoane cu sau fără picurător şi alte forme similare.

 

 

Orice produs finit se poate comercializa numai în baza Avizului de notificare eliberat de Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului, denumit S.N.P.M.A.P.S., din cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti. Avizul de notificare este acordat în urma evaluării dosarului de produs precum şi a mostrei.

 

 

În termen de 30 de zile de la data primirii dosarului şi a mostrei de produs, S.N.P.M.A.P.S. acordă Avizul de notificare dacă dosarul depus este complet şi mostra corespunde cerinţelor de calitate şi siguranţă alimentară.

 

 

În caz contrar, dacă sunt necesare informaţii suplimentare, precizări, reformulări, S.N.P.M.A.P.S. transmite în scris operatorului aceste solicitări, iar perioada de acordare a avizului se prelungeşte până la completarea corespunzătoare a dosarului, dar nu mai mult de 6 luni de la depunerea acestuia.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with