Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se discută interzicerea tratamentelor aplicate seminţelor pentru a le proteja de boli şi dăunători

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Tratarea majorităţii seminţelor utilizate în agricultură reprezintă o speranţă în a obţine producţii bune ca urmare protejării culturilor împotriva unor boli şi dăunători, sau măcar a reducerii atacurilor dăunătorilor. Pe curând s-ar putea institui interdicţie privind tratamentele la seminţe.

La solicitarea unor organisme internaţionale care susţin protejarea unor insecte, în mod expres a albinelor, la nivelul Uniunii Europene (UE) se discută tot mai des despre necesitatea interzicerii tratamentelor aplicate seminţelor utilizate pentru înfiinţarea diverselor culturi de interes agricol.

Unele surse menţionează că aprobarea unei asemenea decizii ar conduce la nivelul UE pierderea a 17 miliarde de euro în următorii cinci ani. Urmările interzicerii tratamentelor aplicate seminţelor ar conduce implicit la reducerea considerabilă a producţiei agricole, în condiţiile în care populaţia globului este în creştere, iar cererea de mâncare este la rândul ei în creştere.

O altă urmare care poate fi anticipată se referă la faptul că în timp relativ scurt s-ar pierde peste 60.000 de locuri de muncă.

Ţări precum Franţa, Germania şi Italia au luat deja asemenea măsuri, în ciuda efectelor nedorite.

Cu probleme deosebite s-ar putea confrunta inclusiv  companiile producătoare de zahăr sau de seminţe. Regiuni însemnate ale Europei s-ar putea înregistra probleme grave de natură socio-economice.

Măsurile menţionate mai sus care ar reducerea implicit producţiile agricole, ar trebui compensate prin alocarea de noi terenuri agriculturii.

Potrivit publicaţiei Recolta.eu “Deja Europa contează pe 29 de milioane de hectare în afara graniţelor sale pentru a răspunde cererii de alimente. Dacă interzicerea neonicotinoidelor ar deveni o realitate, ar fi necesare încă 3,3 milioane de hectare de teren arabil pentru a susţine nevoia de hrană”.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*