Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se pregăteşte lansarea primelor măsuri prin PNDR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
bani
Bani

George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat zilele trecute Agenţiei de ştiri Agerpres, că sunt în pregătire pentru lansarea primele două măsuri de finanţare pe noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Deschiderea se va face pe 25 martie 2015. În maximum o săptămână se va finaliza şi ghidul solicitantului pentru ca potenţialii beneficiar să poată face documentaţiile necesare finanţării.

Primele sesiuni de depunere de proiecte se referă la tinerii fermieri şi investiţii în ferme, cărora li se adaugă cele trei angajamente pe plăţi directe care sunt parte din cererea unică de la APIA: agromediu şi climă, agricultură ecologică şi plăţile pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale.

La sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, se încearcă lansarea tuturor măsurilor de finanţare din noul program, 2014 – 2020 susţine George Turtoi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

România are alocată în noul exerciţiu financiar o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro sunt fonduri europene atribuite ţării noastre, în vreme ce contribuţia de la bugetul naţional este de 1,347 miliarde de euro.

Pentru investiţiile în ferme este alocat bugetul de 892,32 milioane de euro pentru următorii 7 ani, cărora li se adaugă 134,35 milioane de euro din bugetul consolidat al statului. Măsura destinată tinerilor fermieri, reprezintă 445 milioane de euro, din care 10% o reprezintă contribuţia naţională.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns