Image 1
Image 2

SFATURI GRĂDINĂRIT

Secretul plantării lalelelor în timpul primăverii

Descoperă cum să ai lalele înflorite în primăvară!
Chiar dacă ai întârziat cu plantarea bulbilor de lalele în toamnă, există încă posibilitatea de a te bucura de înflorirea lor în primăvară prin plantează devreme, achiziționarea de becuri pre-răcite sau forțarea bulbilor pentru înflorire în interior.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă ai ratat să plantezi bulbii de lalele toamna trecută, există încă opțiuni pentru a-i planta primăvara.

 

 

De ce se Plantează Lalelele Toamna?

Similar altor bulbi precum narcisele, crocusul și usturoiul, lalelele necesită o perioadă de răcire numită vernalizare pentru a înflori. Această expunere la temperaturi scăzute este esențială pentru dezvoltarea bulbilor și a florilor. Pentru grădinarii din regiunile cu ierni reci, plantarea toamna permite acest proces natural să aibă loc în timp ce solul se răcește.

 

 

Descoperă cum să ai lalele înflorite în primăvară!
Descoperă cum să ai lalele înflorite în primăvară!

 

 

De obicei, bulbii de lalele sunt plantați toamna pentru a beneficia de perioada de vernalizare, necesară pentru înflorire. Cu toate acestea, poți încerca să îi plantezi și primăvara. Există câteva metode pe care le poți încerca:

Plantează devreme: În zonele cu temperaturi răcoroase în timpul iernii, dar sol care nu îngheață adânc, poți planta bulbii la începutul iernii pentru a obține înfloriri parțiale în primăvară.
Cumpără becuri pre-răcite: Poți găsi bulbii de lalele pre-răciți online, care sunt pregătiți pentru plantare imediată. Aceasta este o opțiune bună dacă nu ai bulbii la îndemână sau nu locuiești într-o zonă cu ierni reci.
Răcește singur bulbii: Dacă ai spațiu în frigider, poți răci bulbii singur. Pune-i într-o pungă de hârtie maro sau într-o pungă de plasă și depozitează-i în frigider, evitând fructele și legumele care degajă gaz etilenă.
Plantează oricum: Dacă bulbii sunt în stare bună, poți să îi plantezi oricum. Chiar dacă nu vor înflori în această primăvară, vor înflori probabil în anul următor.
Forțează bulbii în interior: Poți forța bulbii de lalele să înflorească în interior, plantându-i în recipiente și creând condiții favorabile pentru creștere.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, există șanse să te bucuri de frumusețea lalelelor chiar și după o plantare întârziată.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with