Asiaticii au fost cei care şi-au dat seama că rolul alimentaţiei este esenţial în menţinerea sănatătăţii şi tinereţii organismului uman. Tocmai de aceea şi-au clădit întreaga cultură gastronomică în acest sens.
Unele alimente încetinesc procesul de îmbătrânire. Asta pentru că îşi aduc contribuţia în eliminarea toxinelor din organism şi încetinesc arderile celulare. Aceste alimente oferă un conţinut ridicat de antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire.
Ciocolata pură, sau ciocolata amară, pe lângă faptul că are un gust delicios, ajută la menţinerea tinereţii. Prin lipsa zahărului, ciocolata amară nu grăbeţte îmbătrânirea. Zahărul este considerat o adevarată otravă. Ciocolata amăruie are un aport bogat de flavonoizi, substanţe din cacao care scad riscul bolilor cardiace şi previn apariţia demenţei.
Şi ceaiul verde menţine tinereţea. Antioxidanţii din ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului, reglează tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului şi a glicemiei, au un efect tonic asupra sistemului imunitar.
Roşiile sunt un alt aliment minune tot datorită caracterului antioxidant puternic. Licopenul, colorantul natural al roşiei, protejează faţa şi pielea şi îmipedică îmbătrânirea prematură.
Colorantul roşu din tomate, este un antioxidant puternic care menţine tânără organismul şi îi protejează pielea de semnele îmbătrânirii. Avantajele nutriţionale ale roşiilor se păstrează şi atunci când sunt gătite. Pentru o mai bună absorbţie nutriţioniştii recomandă consumul lor alături de ulei de măsline.
Vinul roşu, bogat în antioxidanşi şi resveratrol, creşte nivelul colesterolului bun. Totodată, mineralele din vinul roşu ajută la întinerirea tenului şi a pieli
Apa, este cel mai important aliment. Ea poate fi consumată fară limite. Apa creşte nivelul energetic al întregului organism şi hidratează celulele, conferind astfel o bună funcţionare a corpului nostru.
Fii primul care comentează