Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETĂ TRADIȚIONALĂ

Secretul unui bulion perfect: Ingredientul care previne fermentarea

Ciornă automată
Prin acest truc italian simplu, vei avea un bulion delicios, aromat și rezistent la fermentare!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Prepararea bulionului de roșii este o tradiție bine păstrată în bucătăria italiană, iar femeile în vârstă din Italia au un truc simplu, dar eficient, pentru a preveni fermentarea: adăugarea frunzelor de busuioc proaspăt.

 

 

Busuiocul (Ocimum basilicum) nu doar îmbunătățește aroma bulionului, ci are și proprietăți antimicrobiene, care împiedică dezvoltarea bacteriilor și drojdiilor responsabile de fermentare.

 

 

Cum să prepari bulionul perfect?

 

Alege roșii bine coapte, fără semne de deteriorare.

 

Spală-le și taie-le în bucăți mai mici.

 

Fierbe-le la foc mediu până când se înmoaie și își eliberează sucul.

 

Pasează și strecoară amestecul pentru a obține o consistență fină.

 

Adaugă busuiocul (5-10 frunze la un litru de bulion) în timpul fierberii.

 

Fierbe încă 10-15 minute pentru a permite infuzarea aromelor.

 

Îmbuteliază și sterilizează recipientele pentru o conservare optimă.

 

Sfaturi utile

 

✔ Igienă impecabilă – folosește ustensile și borcane sterilizate.

 

✔ Depozitare corectă – păstrează bulionul în locuri răcoroase și întunecate.

 

✔ Verificare periodică – evită consumul dacă observi modificări de miros sau aspect.

 

 

Prin acest truc italian simplu, vei avea un bulion delicios, aromat și rezistent la fermentare!

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*