Image 1
Image 2

FOTBAL

Șeful arbitrajului din România reamintește situațiile în care poate fi folosit VAR-ul

FRF anunță că luni, 15 ianuarie, la Casa Fotbalului, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a avut o întâlnire cu arbitrii FIFA VAR și operatorii pentru reluări.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Principalul subiect de discuție a fost consolidarea relațiilor de colaborare dintre arbitrii VAR și operatorii de reluări, pentru a evita erorile în folosirea tehnologiei. Președintele CCA a prezentat modul în care a fost aplicat protocolul VAR la diferite meciuri din campionatul intern, dar și din străinătate. De asemenea, Kyros Vassaras a explicat încă o dată care sunt cele 4 situații în care poate interveni VAR.

 

Situațiile în care poate fi folosit VAR-ul:
• GOLURI. Rol de asistență a ”centralului” în a determina dacă în faza premergătoare înscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reușitei. Jocul este întrerupt doar odată ce mingea a trecut linia porții, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.
• PENALTY. Rol de a clarifica situațiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii inițiale de a acorda lovitura de pedeapsă.
• ELIMINARE. Rol în identificarea situațiilor în care se impune acordarea unui cartonaș roșu sau anularea unei astfel de decizii.
• IDENTITATEA JUCĂTORILOR. Atunci când arbitrul acordă cartonașe jucătorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucătorilor ce meritau sancțiunea.

 

CITEȘTE ȘI: Echipa sătmăreanului Cristian Blaga, în topul nou-promovatelor din ultimii 10 ani

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns