Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Senat: Rapoarte negative la cererile de reexaminare a preşedintelui privind cele trei modificări ale Codului Fiscal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cererile de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu privind modificările la Codul Fiscal, care reglementează neimpozitarea pensiilor până în 2.000 de lei, cota de TVA redusă pentru alimentele de bază şi cea privind includerea în salariul de bază a stimulentelor pentru personalul Ministerelor Finanţelor respectiv cel al Muncii, au fost respinse de comisia senatorială pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital.

Secretarul comisiei, liberalul Vasile Mustăţea a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că toate cele trei cereri de reexaminare au fost respinse, la paritate de voturi.
“Am considerat – mă refer la noi, reprezentanţii Opoziţiei – că, cel puţin în cazul celei de a treia cereri de reexaminare, aceasta este neîntemeiată deoarece atât ministrul Finanţelor, cât şi premierul au acceptat includerea acestor stimulente în salariul de bază în cadrul negocierilor cu reprezentanţii salariaţilor”, a precizat Mustăţea.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat reexaminare legii iniţiate de deputatul PDL Mircea Giurgiu, prin care se majorează plafonul neimpozabil asupra veniturilor din pensii de la 1.000 de lei, cât este în prezent, la 2.000 de lei, argumentând că această modificare nu este oportună, ducând la scăderi şi dezechilibre bugetare şi majorarea deficitului.

Aceleaşi motive au fost invocate şi în cererea de reexaminare a Legii iniţiate de mai mulţi senatori şi deputaţi PSD, care prevede aplicarea unei cote reduse, de 5% de TVA pentru produsele alimentare de bază. În documentul transmis de preşedinte se mai invocă şi faptul că, în contextul creşterii cotei de TVA la 24% “o nouă modificare a cotei de TVA va duce la lipsă de predictibilitate fiscală, creşterea costurilor administrării sistemelor operatorilor economici, ceea ce va duce, în mod direct, la scăderea încrederii investitorilor şi a ratingului de ţară”.

Cele trei Rapoarte urmează să fie dezbătute în plenul Senatului, care este prima cameră sesizată cu cererile de reexaminare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Agricultura traieste!

Asculta acest articol Fermierii maramureseni au primit subventii de 60 milioane de euro [slideshow id=7106] Agentia de Plati si Interventie