Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Sentimentul predominant pe care il am la Academia de Aviatie din Singapore este linistea”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Corespondenta de la Mihai Patrascu, managerul Aeroportului International Baia Mare, aflat la un curs de specializare

[singlepic id=5190 w=320 h=240 float=]

Asa cum am mai informat, Mihai Patrascu, managerul Aeroportului International Baia Mare, urmeaza un curs de specializare la Singapore. El este singurul roman selectat a se instrui gratuit intr-un loc de referinta in domeniul aviatiei si face parte dintre cei 20 de mamageri de aeroporturi din toata lumea . “Ma regasesc si eu aici, printre tari ca Bhutan, Nigeria, Maroc, Etiopia, Vietnam, Malaezia, Nepal, Noua Zeelanda, Fiji, Tazmania, Togo, Noua Zeelanda, Uzbekistan. Europa este reprezentata doar de Romania si de Estonia la acest curs si cu multa mandrie, cand ma prezint, spun “Romania, Europa”, a subliniat Mihai Patrascu, intr-o corespondenta din Singapore.

El a precizat ca Academia de Aviatie din Singapore este, dupa parerea instructorilor, este una dintre dintre cele mai bune scoli din lume in acest domeniu. “Oamenii sunt simpli, nu vor sa isi etaleze performantele, parca vorbesc chiar cu o oarecare sfiala de faptul ca, de cativa ani incoace, Aeroportul Changi din Singapore primeste cele mai mari clasificari la diferitele evaluari internationale in domeniu. “Daca ni se spune ca suntem buni, inseamna ca trebuie sa fim foarte buni, daca ni se spune ca suntem excelenti, trebuie sa facem astfel incat mereu sa fim inovativi si sa ne pastram statutul”, ne spunea in prima ora Victor Koh, titularul cursului de Management Aeroportuar. Victor Koh este cel care, pentru 41 de ani, a lucrat la Aeroportul din Singapore, fiind unul dintre directorii care au dezvoltat aviatia intr-un oras mic care, in anul 2010, depaseste parca orice limita a imaginatiei”, scrie Mihai Patrascu. O astfel de conceptie este o cale sigura de succes si nu e de mirare ca cei de acolo au reusit performante uimitoare.

Cursurile se tin cu o seriozitate germana

Spune o vorba din batrani “Omul sfinteste locul”. Si cat adevar ascunde! Munca si seriozitatea au condus la rezultate deosebite. “Avem o tara mica si nu avem deloc resurse – singura resursa pe care o avem in Singapore este reprezentata de oameni”, a spus in cuvantul de bun venit pe care ni l-a adresat la deschiderea cursului, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din Singapore. Si are mare dreptate, pentru ca tot ceea ce s-a cladit in coltisorul acesta de lume a fost un rezultat al muncii asidue pe care oamenii acestor locuri au prestat-o cu o seriozitate greu de inteles pentru un european. Dupa cateva zile in care cursurile se tin cu o seriozitate germana, simt ca am invatat aici mai mult decat intr-o luna. Pentru ca, dupa zeci de ani de experienta si dupa mii de oameni pe care i-a invatat, dupa sute de aeroporturi carora le stie atat punctele tari cat si partile sensibile, Victor Koh stie cand sa insiste pe aspecte tehnice, dar si cand sa glumeasca, facand din standarde, proceduri operationale sau planuri de contingenta ocazii de a intelege fenomene si de a vedea totul intr-o lumina a simplitatii pe care nici nu o intrezaream inainte”, scrie directorul aeroportului baimarean aflat la Singapore”.

Aeroportul, o gradina de orhidee

Secretul angajatilor aeroportului din Singapore este ca au cautat mereu cele mai bune solutii pentru a veni in intamplinarea dorintelor pasagerilor si de a le face zborurile cat mai relaxante. :i nu e de mirare ca a reusit sa-l impresioneze chiar si pe directorul aeroportului bimarean, care a vizitat multe aeroporturi din lume, dar care la Singapore s-a simtit “mai aproape de cer”. “Nu am mai vazut in niciun aeroport din lume o gradina de orhidee cu zeci de culori si specii, o terasa imensa cu floarea soarelui, de unde se pot admira cele mai mari avioane din lume care decoleaza si aterizeaza in fiecare minut, un cinema cu ultimele noutati in materie de productii video, zone unde multe din facilitati sunt gratuite, de la terenuri de joaca pentru copii si pana la plasme enorme cu imagini tridimensionale, paturi cu programare la “scuturat” pentru cei care se odihnesc, pentru a nu pierde urmatorul zbor, o piscina la ultimul etaj, loc de relaxare intre zboruri, evenimente mondene sau primirea pasagerilor de catre staruri din muzica actuala, pe ritmuri binecunoscute, dand autografe sau ultimele albume”.

“Totul in Singapore se face in tacere, cu atat mai mult in aviatie”

Si chiar daca programul este unul strict, Mihai Patrascu si-a facut timp si pentru noi, cei de acasa. Cei care pot fi mandri ca au un exponent la Academia de Aviatie din Singapore foarte sensibil si foarte preocupat sa se instruiasca. E adevarat ca performanta apare acolo unde totul este facut din pasiune, iar Mihai Patrascu a fost atras de aviatie inca din copilarie si a pus mult suflet pentru a ajunge la realizarile de acum. “Sentimentul predominant pe care il am aici, la Academia de Aviatie din Singapore, este linistea. Totul in Singapore se face in tacere, cu atat mai mult in aviatie. :i imi dau seama ca marile lucruri nu se fac cu galagie mare sau cu laude, ci intr-o tacere care iti da avantajul de a fi. Este marele atu cu care vin cei care au descoperit lumea zborului, unde nu este cazul de a promova senzationalul. Pentru ca zborul este in sine senzational, iar cei care il performeaza raman in anonimat, dar cu placutul sentiment ca si-au facut, din plin, datoria”, scrie Mihai Patrascu din Singapore.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns