Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciile voluntare de pompieri au nevoie de servanți instruiți

servantii scolarizati de SC Eudomus SRL si-au dovedit buna pregatire
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
servantii scolarizati de SC Eudomus SRL si-au dovedit buna pregatire
servantii scolarizati de SC Eudomus SRL si-au dovedit buna pregatire

Absolvenții unei serii școlarizate de SC Eudomus SRL au demonstrat ieri ce-au învățat

Joi, 25 aprilie, de la ora 11, pe platforma Aeroportului internațional Satu Mare a avut loc un exercițiu demonstrativ prezentat de servanții pompieri instruiți de SC Eudomus SRL care în curând vor intra în dispozitivele de care aparțin.

Administratorul firmei, Camelia Napalkov, directorul acesteia, Tiberiu Napalcov și lectorul, colonel (r) Remetey Sighismund, ne-au prezentat detalii privind necesitatea și oportunitatea instruirii acestora în ideea că, toate firmele și localitățile din județ care au Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) au nevoie de oameni instruiți, pregătiți în orice moment să intervină la incendii.

Printre cursanții care vor absolvi în curând s-au aflat și mai mulți componenți ai SVSU al aeroportului.

 

Cursul durează 90 de ore din care 60 de practică și 30 de teorie

 

Servantul pompieri face parte din personalul formațiilor de intervenți, salvare, prim ajutor, din cadrul SVSU-urilor. Aceste servicii voluntare/private sunt structuri specializate, altele decât cele ce aparțin serviciilor profesioniste, organizate ca angajat și/sau voluntar, în scopul apărării vieții și a avutului împotriva incendiilor și a altor calamități.

Competențele obținute de către absolvenții cursurilor sunt conforme Standardului ocupațional, diplomele eliberate la absolvire sunt recunoscute de către toate ministerele, iar cei ce le primesc se pot angaja în formațiile voluntare de pompieri.

Cursul de specializare organizat de firma Eudomus are o durată de 90 de ore, din care 60 de ore practică și 30 de ore teorie. Costul școlarizării, în schimbul căruia cursantul beneficiază de toate condițiile de instruire este de 975 de lei.

 

Cursanții sunt bine pregătiți

 

Sub supravegherea strictă a colonelului (r) Remetey cursanții au demonstrat ieri că sunt bine pregătiți, știu unde și cum trebuie să pună mâna pentru a alimenta și deservi autospeciala și desigur, furtunul cu apă.

După scenariul întocmit de lector, aceștia au montat și îmbinat furtunurile de apă, s-au deplasat operativ la locul presupusului incendiu izbucnit în incinta aeroportului pe care l-au localizat și apoi l-au lichidat.

“Consider că sunt bine pregătiți și că pot la orice oră să-și ia locul într-un dispozitiv, în condiții reale de incendiu”, ne-a spus colonelul (r) Remetey.

La final, cei doi reprezentanți ai firmei, ne-au spus că așteaptă reacția Consiliului Județean dar și a firmelor, pentru că în toate serviciile voluntare, fie ele ale localităților sau private, este nevoie de servanți pompieri calificați, bine pregătiți.

Unul dintre motivele pentru care exercițiul a fost organizat la aeroport a fost și acela că Aeroportul internațional este dotat cu autospeciale, hidranți și cu tot ceea ce este necesar în lupta cu focul.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns