Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sfanta Anastasia – martira

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sfanta Anastasia
Sfanta Anastasia

Inca din vechime, Martirologiul Roman aminteste in ziua de 15 aprilie pe doua femei Sfinte, Anastasia si Vasilica (Basilesse), care au ajutat pe sfintii apostoli Petru si Pavel si impreuna cu ei au pecetluit credinta si dragostea lor fata de Cristos cu propriul lor sange, pe vremea imparatului Nero.

In limba greaca, Invierea Domnului este numita: anastasis. Pornind de la acest cuvant, s-au format numele de persoane: Anastasia, pentru femei, si Anastasie, pentru barbati, nume foarte raspandite printre crestinii din primele veacuri. Din aceste nume, prin diferite transformari s-a ajuns la urmatoarele familii de prenume:

1. pentru femei: Nastasita, Sita, Nastina, Nastuta;

2. pentru barbati: Anastasie, Nastase, Stasii, Stase, Tasie, Tase, Anastascu, Stascu, Tescu, Naste, Nastu, Nastase, Taciu… Multe din ele sunt si nume de familie; toate amintesc crestinului de invierea lui Cristos si de datoria de a se ridica din moartea pacatului si a trai viata noua in Cristos.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Porumbești

A fost mare sărbătoare la Porumbești

De 15 august a fost mare sărbătoare la Porumbeşti. De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului micuţa capelă greco-catolică maghiară din localitate şi-a prăznuit hramul, rugându-se împreună atât enoriaşii localnici, cât şi pelerinii sosiţi din comunităţile învecinate, fiind prezenţi printre ei şi credincioşii din Peleş, comunitate păstorită de preotul invitat, părintele Pallai Béla.

Sigla Informatia Zilei

Sfântul Iuda – apostol


Asculta acest articol Iuda, “nu al lui Iscariot” – după cum se grăbeşte să precizeze evanghelistul Ioan (Ioan 14,22) –