Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sfantul Leonida – martir (sec. III)

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sfantul Leonida
Sfantul Leonida

In anul 202, in orasul Alexandria, isi jertfea viata un ofiter roman Sfantul Leonida, care devenise crestin.

Numele lui ar fi fost poate uitat printre numele miilor de urmasi ai lui Cristos, care in acel timp au marturisit cu sangele lor credinta ce i-au jurat-o la botez, dar in urma lui a ramas o glorie si o lumina a crestinatatii: Origenes.

Acesta, desi nu a fost declarat sfant, din cauza unor neclaritati si sovaieli in privinta unor adevaruri de credinta, ramane un geniu extraordinar care a adus Bisericii crestine servicii imense. Se spune ca pe cand Origenes era copil mic, deseori tatal sau, Leonida, a fost vazut ingenunchind langa leaganul copilului si sarutandu-i pieptul. Intrebat de ce face acest lucru, a raspuns: “Sarut chivotul unde locuieste Sf. Treime”. O astfel de credintal-a invrednicit si de coroana muceniciei.

Leonida, este printre putinele nume de persoana provenind dintre numele date animalelor. Leul, a fost totdeauna un simbol al puterii si al maretiei, de aceea inca din vechime parintii care doreau sa vada in copiii lor fiinte puternice, curajoase, le puneau numele: Leo, Leon, Leontin, Leonida, toate sugerand o asemanare cu regele animalelor.

E sigur ca tatal lui Origenes s-a convins ca cel care poate fi simbolul maretiei autentice nu este altul decat “Leul din tribul lui Iuda” – si a mai inteles ca adevarata putere si maretie se dovedeste nu sfaramand oasele celor mai slabi, ci primind sa fie rastignit pe cruce pentru adevar si iubire.

(Vietile sfintilor)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns