Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim si Pompie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Suntem in Saptamana Patimilor, in Martea Mare, iar Sfintii Parinti au randuit sa se citeasca Pilda celor zece fecioare. Astazi sunt praznuiti Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie, si cei treizeci si sase impreuna cu dansii.

Acesti patruzeci de mucenici din Africa au trecut la Domnul, in timpul domniei imparatului Deciu, pentru ca au refuzat sa lepede credinta in Hristos aducand jertfe idolilor. Guvernatorul provinciei, Fortunian, a poruncit ca treizeci si sase dintre ei, sa fie omorati prin taierea capului.

Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim si Pompie, insa au fost aruncati in inchisoare fiind legati in lanturi. Aici s-a aratat un inger al Domnului, i-a eliberat din lanturi si a ospatat pe mucenici. Ei au fost scosi afara si torturati, apoi iar aruncati in temnita.

Guvernatorul a poruncit ca in locul unde erau tinuti acestia sa fie aruncati serpi veninosi si scorpioni, pentru ca mucenicii sa moara in chinuri. Dar necuvantatoarele nu s-au atins de ei.

Guvernatorul vazand ca nu reuseste sa-i ucida pe cei patru mucenici, a poruncit, in cele din urma, omorarea lor prin decapitare. Fiind adusi la locul executiei, ei au cantat in  psalmi aducand laude lui Dumnezeu.

Cu totii au luat cununa muceniciei in anul 250.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns