Image 1
Image 2

FRAUDĂ INFORMATICĂ

Şi Satu Mare are hackeri! 3 au fost prinşi

Marţi, 10 octombrie 2023, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare au organizat şi efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiu,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat o unitate de calculator, trei telefoane mobile, 9 cartele tip pre-pay, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, din luna martie 2022 şi până în prezent, trei bărbaţi de 26, 34 şi 36 de ani, toţi din Satu Mare, ar fi utilizat fără drept date cu caracter personal şi fotografii ale unor terţe persoane, accesând astfel mai multe contracte de credit online.

Prejudiciul rezultat este de aproximativ 12.000 de lei.

Faţă de cei doi bărbaţi de 34 şi 36 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Satu Mare, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with