Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare: s-a sarbatorit Ziua Internationala a Asistentului Medical

Sigla Informatia Zilei
Ziua Internationala a Asistentului Medical, sarbatorita in avans la Satu Mare s-a bucurat de participarea a zeci de asistenti medicali din judet.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
simpozion dedicat Zilei Internationale a Asistentului Medical
simpozion dedicat Zilei Internationale a Asistentului Medical

Asistentii medicali satmareni au celebrat printr-un simpozion ziua dedicata profesiei lor, Ziua Internationala a Asistentului Medical (12 mai) .  Evenimentul a fost organizat de Ordinul Asistentilor Medicali, Moaselor si Asistentilor Medicali Generalisti, filiala Satu Mare si a avut loc vineri, 4 mai, in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean Satu Mare.

Au dat curs invitatiei de a fi alaturi de asistentii medicali, reprezentanti ai administratiei locale cat si ai unitatilor sanitare si organizatiilor profesionale din sistem dupa cum urmeaza: presedintele Consiliului Judetean Satu Mare – Csehi Arpad, vicepresedintii CJ – Mircea Govor si Adrian Stef, prefectul judetului – Cristian Sasu, subprefectul Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare – Ilyes Iuliu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare – Adrian Marc, directorul de ingrijiri medicale al SJU – Gabriela Opris, presedinta  U.J. Sanitas Satu Mare – Aurelia Pop, presedinta organizatiei judetene de femei PSD- dr. Paula Mare, presedintele organizatiei judetene a PSD – dr. Dorel Coica, directoarea Organizatiei Crucea Rosie, filiala Satu Mare – Rodica Borlan si dr. Mihai Macrina – sef birou Programe Nationale Boli Netransmisibile din cadrul Directiei de Sanatate Publica Satu Mare.

oficialitati locale prezente la simpozion
oficialitati locale prezente la simpozion

Deschiderea simpozionului, a fost facuta de Daniela Costea, presedinta OAMMR, filiala Satu Mare. Ea a subliniat rolul de netagaduit al asistentului medical in tot ceea ce inseamna acordarea de servicii medicale de calitate, dar in aceeasi masura si problematica existenta pe aceste segment, respectiv: criza acuta de personal, conditiile de munca, salarizare etc.

De altfel si tema manifestarii din acest an este intitulata sugestiv “Sa umplem golul – de la dovada la actiune”, pornind de la neajunsurile semnalate in randurile de mai sus.  Orientarea cadrelor sanitare catre locuri mult mai bine platite in strainatate (unde beneficiaza de conditii de munca decente si recunoastere profesionala) a dus inevitabil la o criza acuta de personal in unitatile sanitare si implicit la un volum mai mare de munca pentru cei ramasi in sistem. A fost semnalat faptul ca pe unele sectii volumul de munca s-a dublat tocmai datorita lipsei de asistenti medicali si infirmiere, a muncii epuizante, numarului mare de bolnavi etc.

In cadrul simpozionului au fost prezentate peste 20 de lucrari de specialitate. Manifestarea este cuprinsa in calendarul actiunilor OAMMR si beneficiaza de credite de educatie medicala continua (EMC).

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 5 mai disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns