Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

REVENDICĂRI SALARIALE

Sindicaliștii TESA din Sănătate amenință cu declanșarea grevei

Sindicaliștii din Sănătate se întâlnesc miercuri, 22 noiembrie 2023 cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila pentru a-și face cunoscute doleanțele.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În ultimele zile, un val de proteste a cuprins întreaga țară, angajații din structurile TESA (tehnic, economic și socio-administrativ) a mai multor spitale din țară fiind nemulțumiți de nivelul de salarizare și condițiile de lucru din unitățile sanitare în care își desfășoară activitatea.

 

În ultimele zile au avut loc proteste la Piatra Neamț, Vaslui, Craiova, Drobeta Turnu Severin, București, Oravița, Aiud, Dorohoi etc.

 

Deocamdată la Satu Mare nu au fost anunțate proteste.

 

Peste tot oamenii au scandat lozinci pentru stoparea discriminării salariale existente la această oră în sistemul de sănătate, între salariații TESA și celelalte categorii de personal din sistemul de sănătate. Revendicările salariaților TESA au ca obiect aplicarea în integralitate  a legii 153/2017 și acordarea drepturilor prevăzute în anexa VII la nivelul maxim de salarizare așa cum se aplică în prezent celorlalte categorii de personal din sănătate. De asemenea, o altă revendicare constă în eliminarea acelor prevederi legale care permiteau stabilirea salariilor de bază ale personalului TESA din spitale, la nivelul funcțiilor contractuale din aparatul central al Ministerului Sănătății.

 

Mai multe organizații sindicale din Sănătate sunt solidare cauzei Uniunii TESA. O voce de susținere vine și din partea Federației Promedica, care solicită urgent autorităților să găsească soluții imediate și echitabile pentru personalul TESA

 

 

 

”Acest protest vine în urma excluderii acestora din proiectul de lege care acordă creșteri semnificative de venituri angajaților din Casele de Asigurări de Sănătate. Personalul TESA trage un semnal de alarmă cu privire la această situație, atrăgând atenția guvernanților că dezechilibrul creat recent a generat o nemulțumire considerabilă în rândul salariaților TESA din spitale. Această nemulțumire s-a acumulat într-un bulgăre de zăpadă timp de câțiva ani, în care acești salariați au așteptat cu răbdare implementarea Legii 153/2017 și ulterior apariția noii legi a salarizării bugetare. În acești ani, bulgărele de nemulțumire a crescut constant, iar acum există temerea că sindicatele vor fi neputincioase în fața avalanșei de proteste spontane pe care nimic nu le va mai putea opri. Această grevă nu este doar pentru obținerea de salarii mai mari, ci reprezintă și o expresie vehementă împotriva discriminării” este mesajul Federației Promedica.

 

Uniunea TESA anunță că protestele vor continua în spitale și nu se vor opri ”până când guvernanții nu se vor apleca cu răspundere și seriozitate și asupra acestei categorii de personal și vor face dreptate !”  Sindicatul TESA precizează că acțiunile de protest vor continua și se vor radicaliza în acțiuni greviste dacă decidenții nu vor corecta această nedreptate adusă oamenilor care de 7 ani se află în situația de a fi nedreptățiți din punct de vedere salarial.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ZIUA DIABETULUI

Sătmărenii sunt prea puțin interesați să cunoască daca prezintă riscul de a avea diabet

De Ziua Mondială a Diabetului, marți, 14 noiembrie 2023, peste 130 de locuitori din județul Satu Mare și-au testat gratuit glicemia în cadrul acțiunii de screening ”Un diagnostic precoce poate duce la o viață normală”

De Ziua Mondială a Diabetului, marți, 14 noiembrie 2023, peste 130 de locuitori din județul Satu Mare și-au testat gratuit glicemia în cadrul acțiunii de screening ”Un diagnostic precoce poate duce la o viață normală”