Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ADHD

Sindromul ADHD la adulți este considerat „o problemă de sănătate publică”

Sindromul ADHD la adulți  este considerat „o problemă  de sănătate publică”
Simptomele sindromului de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) la adulți sunt mai greu de identificat, în mare parte pentru că este încă un subiect în cercetare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Totuși, ADHD nu se poate dezvolta la adulți fără să-și fi făcut debutul în copilărie, a explicat psihologul Meri Pițigoi pentru SmartLiving.ro. 65% dintre adulții cu ADHD prezintă manifestări care le afectează viața de zi cu zi. Iar 15% din ele au, la 25 de ani, o gamă completă de simptome.

 

 

Totuși, tipul de simptome dominante poate fi diferit la adulți față de copii. De exemplu, hiperactivitatea tinde să scadă în cazul adulților, dar deficitul de atenție se înrăutățește odată cu creșterea presiunilor vieții de adult. „ADHD la adulți este o problemă de sănătate publică din cauza riscurilor atașate acestui sindrom: risc crescut de eșec familial și profesional, probleme de adaptare socială, delincvență, criminalitate, abuz de substanțe“, subliniază psihologul Meri Pițigoi.

 

 

 

„Verișorul meu, A. M., care acum are 42 de ani, a avut un ADHD netratat din copilărie. Din păcate, pentru părinții lui, să recunoască o problemă a copilului reprezenta o pată la adresa familiei, și au ignorat problema care, în timp, s-a menținut. ADHD-ul lui a persistat și s-a asociat cu o tulburare obsesiv-compulsivă.

 

 

Îi este extrem de dificil să mențină un job sau o relație de cuplu, iar conversațiile cu el sunt precum un roller-coaster în care trebuie să fii pregătit să nu spui mai nimic. Pentru mine e dureros să îl văd astfel și consider că era responsabilitatea părinților să îl ajute în copilărie. Momentan, împreună cu sora lui, am reușit să îl convingem să facă psihoterapie”, a povestit Florentina psihologului.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Peste 1000 de sătmăreni au beneficiat de campania “Din grijă pentru tine”

SERVICII MEDICALE LA SATU MARE

Peste 1000 de sătmăreni au beneficiat de campania “Din grijă pentru tine”

Campania de Educație și Prevenție Sanitară “Din grijă pentru tine”, care s-a desfășurat în municipiul Satu Mare la Casa Dăinuirii, s-a bucurat de mare popularitate în rândul sătmărenilor. Fiecare cetățean care a beneficiat de serviciile medicale oferite a făcut o programare în prealabil, și astfel Casa Dăinuirii a fost vizitată de peste 1000 de sătmăreni în ultimele două zile.