Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CUM POȚI SĂ SLĂBEȘTI

Slăbește cu ajutorul iaurtului

Înainte să decideți dacă o dietă cu iaurt este cea potrivită pentru voi, trebuie să aveți în vedere ce implică aceasta. Pentru început, e bine de știut că puteți scăpa de două kilograme în trei zile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sună bine, dar și mai important este faptul că trei zile este perioada maximă recomandată de specialiști, fiindcă dieta cu iaurt este un regim destul de drastic și care implică schimbări bruște pentru organism.

 

Cum funcționează?

Așadar, este bine să considerați dieta cu iaurt o soluție de urgență, utilă în cazurile în care trebuie să slăbiți rapid înaintea unui eveniment important, ca de exemplu, o nuntă.
Principiul pe care se bazează dieta cu iaurt are legătură cu probioticele (bacteriile lactice) ale iaurtului și efectele benefice pe care acestea le au asupra florei intestinale, în special digerarea rapidă a alimentelor și eliminarea eficientă a toxinelor. Probioticele se găsesc în mod natural în tractul nostru digestiv și ne ajută să digerăm corect și complet alimentele, apărându-ne de germeni sau substanțe dăunătoare.
Deși există și variante ale dietei cu iaurt extinse pe șapte zile, majoritatea specialiștilor recomandă ca perioada de dietă să nu depășească trei zile. Pe lângă iaurt, puteți consuma fructe proaspete și carne slabă în grăsimi, dar evitați iaurturile care conțin zahăr, cum sunt iaurturile cu fructe. Este de preferat să vă preparați singure un astfel de iaurt, cu bucățele de fructe proaspete.

 

Un exemplu pentru trei zile

 

Ziua 1 
La micul dejun serviți un iaurt simplu în care adăugați fructe, precum zmeura, afine, bucățele de mere sau un iaurt simplu degresat, alături de o porție de cereale integrale, cum sunt tărâțele de ovăz. La prânz, optați pentru legume fierte cu puțin ulei de măsline și orez. Nu folosiți alte condimente în afară de sare și piper. Desertul, câteva bucățele de fructe. La cină, consumați o salată cu carne de pui fiartă sau gătită simplu la cuptor sau morcovi rași, amestecată cu iaurt degresat.
Ziua 2
 La micul dejun, mâncați o salată de castraveți cu iaurt. Pentru prânz, gătiți curcan în puțin ulei de măsline la cuptor sau la grătar, iar ca garnitură alegeți ciuperci gratinate, roșii și ardei gras, totul amestecat cu iaurt. Pentru masa de seară, combinați o porție de fructe de pădure cu un iaurt.

Ziua 3
 La micul dejun, combinați brânzica de casă sub 5% grăsime, bucățele de măr, scorțișoară și câteva lingurițe de iaurt. Prânzul ar trebui să fie compus din file de pește, salată verde, ori leurdă, salată iceberg, rucola sau lăptuci cu ceapă verde și ridichi, iaurt și castravete (puteți adăuga pentru mai mult gust și muștar). La cină, consumați 100 de grame de paste fierte, eventual paste de orez (noodles) combinate cu o linguriță de ulei de măsline, ardei gras tăiat bucățele, un ou fiert și iaurt.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns