Image 1
Image 2

ARESTAT PREVENTIV ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI

Șoferul care a lovit o băimăreancă pe trecerea pentru pietoni își va petrece Crăciunul și Revelionul în arestul IPJ Maramureș

Aseară, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident rutier, produs pe bulevardul Traian.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În urma deplasării la fața locului, s-a stabilit faptul că, un autoturism, condus de un tânăr de 29 de ani din Baia Mare, având direcția de deplasare dinspre strada Gării, înspre bulevardul Republicii, ajuns la trecerea pentru pietoni, a acroșat o femeie în vârstă de 31 de ani,  care se afla în calitate de pieton. Ulterior, acesta a părăsit locul producerii evenimentului fără încuviințarea polițiștilor.

 

Femeia a suferit vătămări corporale, fiind transportată la Spitalul Județean Baia Mare în vederea acordării de îngrijiri. Conducătorul autoturismului a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge.

 

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar polițiștii efectuează în continuare cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Ce spune instanța

 

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 5635/P/2023, din data de 24.12.2023 şi în consecinţă, În temeiul art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin. 2, art. 226 Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului P V-C-C, …, pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului, prevăzută de art. 338 al.1 Cod penal, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prevăzută de art. 337 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal ?i art. 38 al. 1 Cod penal pentru o perioadă de 30 de zile de la data de 24.12.2023 până la 22.01.2024 inclusiv.

 

 

Respinge solicitarea inculpatului Pinte Vlăduț-Cristian-Ciprian, prin apărător, de a se lua împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar.

 

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.12.2023, ora 14,40.

 

CITEȘTE ȘI:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns