Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Solarul este la fel de periculos ca fumatul sau consumul de droguri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Bronzarea la solar este extrem de nociva pentru persoanele sub 18 ani si pentru cele cu aluniţe, la fel de periculoasa precum fumatul sau consumul de droguri, a declarat, marţi, presedintele Societaţii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirugicala, dr. Mihaela Leventer, citata de Mediafax.

“Nu este nicio diferenţa intre statul la solar, fumatul si consumul de droguri. Toate au riscuri vitale. Evitarea acestor situaţii riscante ar imbunataţi semnificativ speranţa de viaţa sanatoasa”, a subliniat Leventer, citand un studiu al Skin Center Foundation.

Persoanele care stau la solar periodic prezinta un risc cu 74 la suta mai mare sa faca melanom decat cele care nu fac asta. Riscul celor care se bronzeaza la solar este, de asemenea, de 2,5 ori mai mare sa faca un carcinom scuamos, respectiv de 1,5 ori mai mare sa dezvolte un carcinom bazocelular, se mai precizeaza in acelasi studiu.

In ciuda riscurilor asociate cancerului de piele, solarul nu duce lipsa de clienţi. “Industria solarelor reprezinta o afacere estimata la cinci miliarde de dolari pe an”, a precizat, Leventer citand studiul american.

Potrivit medicului, Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirugicala (SRMEDCC) militeaza ca deţinatorii de aparate de bronzat artificial sa fie obligaţi sa limiteze accesul tinerilor sub 18 ani fara acordul scris al parinţilor si sa interzica intrarea persoanelor cu aluniţe numeroase. Aceste prevederi se aplica deja in Australia, SUA si in unele ţari europene.

Conform estimarilor SRMEDCC, incidenţa apariţiei unei forme de cancer de piele la maturitate creste cu 15 la suta in cazul celor care au apelat la sedinţe la solar, in comparaţie cu cei care nu au fost expusi, a precizat dr. Leventer.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns