Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Solutie impotriva incalzirii globale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Golful Ardmucknish din Scoţia a devenit locul unde oamenii de stiinţa vor testa o tehnologie ce ar putea salva planeta de efectele incalzirii globale. Metoda presupune pomparea dioxidului de carbon in sedimentul de pe fundul marii fara ca mediul inconjurator sa fie afectat.

Incepand din data de 14 martie, Asociaţia stiinţelor Marine din Scoţia si alte opt institute de cercetare vor investiga impactul asupra mediului pe care l-ar putea avea aceasta tehnologie, relateaza Mediafax.

Proiectul presupune simularea unei scurgeri de dioxid de carbon dintr-un complex de stocare, pentru a se obţine date importante privind impactul asupra mediului inconjurator, precum si despre modalitaţile de stocare si inmagazinare a dioxidului de carbon.

Astfel, in fiecare zi, timp de o luna, oamenii de stiinţa vor injecta o cantitate intre 80 si 100 de kilograme de dioxid de carbon in sedimentul de pe fundul Marii Nordului. Apoi, vor face o gaura pentru a simula scurgerea, locul urmand sa fie examinat si de o echipa de cercetatori din Japonia.

Echipamentele de monitorizare utilizate vor putea detecta orice modificare a florei sau faunei la nivel microbiologic. Echipa de cercetatori va studia timp de trei luni cat de repede isi va reveni mediul marin in cazul in care va fi afectat.

Scopul stocarii geologice a dioxidului de carbon, in condiţii de siguranţa din punctul de vedere al mediului, este reţinerea definitiva a dioxidului de carbon, in asa fel incat sa se previna si, atunci cand acest lucru nu este posibil, sa se elimine pe cat posibil efectele negative si orice riscuri pentru mediu si sanatatea umana.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns