Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETĂ GUSTOASĂ

 Somon afumat

 Somon afumat cu conopidă și orez negru
Această rețetă se remarcă prin echilibrul gusturilor și prin beneficiile nutriționale ale ingredientelor utilizate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Somon afumat cu conopidă și orez negru

Acest fel de mâncare poate face și el parte cu succes dintr-un top de rețete simple pentru cină. Orezul negru are importante proprietăți nutriționale, la fel și conopidă. Sunt suficient de neutre ca să poată fi asociate unui aliment cu aromă mai intensă, somonul.

 

Fierbem orezul negru în apă cu sare conform instrucțiunilor. Între timp, pregătim conopida. Într-o tigaie antiaderentă  mare călim o ceapă tăiată mărunt, timp de câteva minute. Picuram, eventual, puțină apă. Apoi adăugăm conopida ruptă în buchetele mici. O lăsăm la foc mediu cu capac circa 10 minute. Conopida e mai plăcută dacă rămâne crocantă.

 

 

 Somon afumat cu conopidă și orez negru
Somon afumat cu conopidă și orez negru

 

 

După ce orezul a fiert îl scurgem și îl adăugăm în tigaie peste conopidă. Le mai învârtim 2 minute la foc mediu cât se amalgamează aromele. Adăugăm suc de lămâie și, eventual, și puțină coajă rasă. Stingem și adăugăm desupra bucățele mici de somon afumat. Atenție la sarea totală, somonul este deja sărat.

 

 

Citește și:Pate de pește cu ceapă verde

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Tocană de iepure în sos Salmí

Tocană de iepure în sos Salmí

În Evul Mediu, nobilii vânau iepuri și alte animale sălbatice, iar prepararea lor în sosuri elaborate era o modalitate de a demonstra rafinamentul culinar. Termenul „salmí” a apărut în secolul al XVII-lea în Franța, referindu-se la preparatele din carne de vânat gătite cu ficatul și un sos dens, tehnica fiind adoptată și adaptată în bucătăria italiană.