Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SONDAJ: Este nevoie de un “patriotism economic” pentru relansarea produselor româneşti?

SONDAJ: Este nevoie de un "patriotism economic" pentru relansarea produselor româneşti?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Încă înainte de a se face rotaţia la conducerea guvernului, Marcel Ciolacu a lansat teza patriotismului economic. Ce înseamnă, pe scurt, acest tip de patriotism, doar aparent nou?

Cu multă vreme în urmă, sloganul PNL era “Prin noi înşine”. În paginile ziarului Informaţia Zilei, ale Informaţiei de Duminică, am publicat numeroase materiale preluate din presă de la sfârşitul secolului 19 şi începutul secolului 20, în care oamenii de afaceri, maghiari, se plângeau că vin oameni de afaceri străini, în general germani, care pur şi simplu au distrus afacerile localnicilor.

În perioada interbelică, după ce Transilvania s-a unit cu România, publicitatea din ziarele româneşti îndemnau românii din Satu Mare să cumpere marfă de la magazinele româneşti.

Comerţul este una din pârghiile prin care o ţară poate fi subjugată de capitalul străin. Exact din cauza asta, a marilor magazine, a mall-urilor, noul prim ministru Marcel Ciolacu a lansat teza “patriotismului economic”. Una dintre primele măsuri propuse este închiderea mall-urilor o zi pe săptmămână, iar pe viitor interzicerea construirii de magazine foarte mari în oraşe. Locul acestora este la marginea oraşelor, lăsând în interior să funcţioneze magazinele mici, majoritatea afaceri de familie.

În acest sens, pentru a ne face o idee mai clară despre această idee de “patriotism economic”, vă propunem să răspundeţi la următoarele întrebări:

Sorry, there are no polls available at the moment. Sorry, there are no polls available at the moment. Sorry, there are no polls available at the moment. Sorry, there are no polls available at the moment.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

APEL PUBLIC al artiştilor, scriitorilor, asociaţiilor profesionale şi civice, oamenilor de cultură sătmăreni pentru salvarea “Fântânii arteziene” din Centru Vechi din Satu Mare, opera sculptorului Domokos Lehel

În semn de solidaritate cu artistul decedat, care nu-și mai poate apăra opera, artiștii și scriitorii sătmăreni, precum și artiști și scriitori din țară, își vor arunca câte o lucrare, câte o carte, câte un obiect personal, în “Fântâna arteziană” a lui Domokos Lehel pentru a fi distruse de buldozere odată cu sculptura colegului lor. Dacă azi este distrusă opera unui artist cine ne garantează că mâine nu le va veni rândul altor opere de artă? Dacă Primăria Satu Mare nu va renunța la distrugerea “Fântânii arteziene” în locul căreia pe proiect sunt prevăzute niște duze din care țâșnește apa, se vor aduna semnături prin care se va protesta împotriva acestui act de vandalism împotriva unei opere de artă unanim recunoscută