Image 1
Image 2

REZULTATE DUPĂ SIMULARE

Sorin Ion, după simularea Evaluării Naționale 2024: Rezultatele sunt mult mai slabe decât anul trecut

Sorin Ion, după simularea Evaluării Naționale 2024: Rezultatele sunt mult mai slabe decât anul trecut
Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, recunoaște că rezultatele simulării Evaluării Naționale din acest an sunt mult mai slabe decât cele de anul trecut ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. (n. red este o diferență de aproape 17% la matematică și puțin peste 1% la limba română). Într-o declarație pentru Observatornews.ro, secretarul de stat remarcă: “Nu ne propunem să dăm subiecte foarte ușoare că să fie toată lumea fericită”. Amintim, puțin peste jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a nu au luat nota 5 la proba de matematică la simulare, arată rezultatele publicate de Ministerul Educației, care indică un record negativ la simulare: cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani, la Matematică.

 

 

Secretarul de stat Sorin Ion a spus că rezultatele de la simularea Evaluării Naționale din acest an au fost mai slabe decât cele de anul trecut. La matematică au luat peste 5 cu aproape 17% mai puțini elevi decât la simularea din 2023.

 

 

“Rezultatele sunt mult mai slabe decât anul trecut, dar să știți un lucru, nu ne propunem să dăm subiecte foarte ușoare că să fie toată lumea fericită. Apetența copiilor pentru matematică nu lipsește doar în România”, spune Sorin Ion.

 

 

De altfel, Edupedu.ro, a comparat rezultatele de la simulările Evaluării Naționale din ultimii ani cu rezultatele de la examenele din vară, și reiese faptul că procentul elevilor care iau peste 5 la simulări este mai mic decât cel de la examenul real din vară. Acest lucru poate indica gradul de dificultate diferit al subiectelor sau pregătirea mult mai bună a elevilor pentru examenul propriu-zis, în câteva luni rămase până la probe.

 

 

În perioada 2021-2014 se poate observa că procentul notelor egale sau mai mari ca 5 este mai mic la simulare decât la examenul din vară. Spre exemplu, în 2023, la simularea de la matematică, 59.2% din elevii participanți au luat note egale sau mai mari ca 5, iar la examenul din vară procentul lor a crescut până la 75.4.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Notele elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024 nu se trec în catalog

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EDUCAȚIE 

Noutăți privind bursele în anul școlar 2023 – 2024

„În completarea informațiilor comunicate anterior, revenim cu o serie de date relevante în privința acordării burselor școlare începând cu anul școlar 2023 - 2024.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now