Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RECOLTĂ ROMÂNEASCĂ

Specialiştii estimează o anume stabilitate în ceea ce priveşte producţia de caise

Specialiştii estimează o anume stabilitate în ceea ce  priveşte producţia de caise
Dacă în urmă cu aproximativ două săptămâni prezentam în coloanele ziarului nostru opinii ale unor horticultori sătmăreni cu privire la posibila producţie de caise, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….  care şi în acest an este afectată de îngheţurile târzii din primăvara acestui an, iată că în alte zone ale Europei, în comparaţie cu anul precedent, se estimează menţinerea producţiei în limite modeste, ba chiar sensibile creşteri. Informaţiile conduc la ideea că, în Europa de Vest mai ales, vremea din această primăvară nu a produs pagube ca urmare a îngheţării florilor şi a fructelor abia formate.

 

După cum menţionează publicaţia Agrobiznes, făcând referire la un material de analiză publicat de Europêche, prognozele privind recolta europeană de caise arată stabilitate în întreaga Europă, comparativ cu recolta de anul trecut. Producția este estimată să ajungă la 523.986 de tone (o variație de 0% comparativ cu campania din 2023 și o creștere ușoară de 2% comparativ cu media din perioada 2018-2022).

 

Această scădere a potențialului productiv este din cauza reducerii progresive a suprafeței cultivate observată în Italia în ultimii ani. Potrivit estimărilor, Spania va recolta 134.352 de tone de caise (cu 46% mai mult comparativ cu campania precedentă și cu 29% peste media din perioada 2018-2022). Murcia își crește semnificativ potențialul productiv, dar restul raportează cifre stabile. Catalonia își menține potențialul, cu o creștere ușoară de 7% comparativ cu 2023, după stresul hidric suferit de pomi anul trecut ca urmare a secetei.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Caisele protejează ochii și țesuturile vitale ale organismului

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns