Image 1
Image 2
Acasa

SCHEME DE CALITATE

Specialiştii MADR au definitivat termenii şi condiţiile pentru SCZ ovine şi caprine în anul 2024

Specialiştii MADR au definitivat termenii şi condiţiile pentru SCZ ovine şi caprine în anul 2024
Cu doar câteva zile în urmă, pe un post de televiziune cu audienţă naţională, Florin Barbu – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, sublinia faptul că, în acest an, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. vor beneficia de Sprijin Cuplat Zootehnic – SCZ, toţi crescătorii de oi şi de capre, chiar și cei care nu au ovinele/caprinele înscrise în registrul genealogic al rasei. Condiția pentru acești crescători este ca animalele să fie înscrise în Baza Națională de Date (BND), altfel spus la medicul veterinar.

 

 

Crescătorii de oi și/sau capre care solicită SCZ ovine/caprine pentru animalele înscrise în registrul genealogic vor trebui să prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aceeași adeverință ca-n anii trecuți, conform Ordinului MADR privind subvențiile agricole aferente acestui an.

 

 

După cum subliniază publicaţia Agroinfo, documentul pentru SCVZ ovine/caprine care atestă condiţiile prevăzute la art. 101 alin. (1) lit. e) şi la art. 103 lit. f) îl reprezintă adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea berbecilor/ţapilor în registrul genealogic al rasei, înscrierea/înregistrarea oilor sau caprelor în registrul genealogic al rasei, pentru care se solicită SCVZ, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 24 b), precizează proiectul de Ordin MADR privind modalitatea de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a)-b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat, începând cu anul 2024.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Firmele din agricultură pot depune proiecte pentru capacități de producere a energiei din surse regenerabile

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns