Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PREȚURI MICI, ACCES RAPID

Stațiunea care întrece insulele grecești

Stațiunea care întrece insulele grecești
Ohrid este o destinație care combină accesibilitatea, frumusețea naturală și o bogată moștenire culturală, atrăgând tot mai mulți turiști și investitori din România și nu numai
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Stațiunea Ohrid, situată în sud-vestul Macedoniei, pe malul lacului cu același nume, se remarcă prin accesibilitate și frumusețe naturală, devenind o alternativă atractivă la insulele grecești. Cu prețuri de două ori mai mici și drumuri ușor de parcurs, Ohrid devine rapid o destinație preferată de români. Mulți dintre aceștia își cumpără deja case aici, atrași de oportunitățile imobiliare și de peisajele spectaculoase.

 

Ohrid este cunoscut pentru numeroasele sale obiective turistice, inclusiv cele 365 de biserici, care i-au adus supranumele de Ierusalimul macedonean. Printre cele mai notabile se numără Biserica Sfintei Sofia, unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură din Evul Mediu, și Cetatea Samoil, care oferă o privire fascinantă în istoria regiunii.

 

Ohrid se mândrește cu o istorie bogată, fiind una dintre cele mai vechi așezări europene, menționată pentru prima dată în anul 353 î.Hr. Numele orașului, derivat din sintagma „Vo Hrid” (pe deal), reflectă poziționarea sa pitorească. Zona portului oferă un aer mediteranean, unde turiștii pot savura delicii locale în taverne tradiționale.

 

Printre atracțiile turistice se numără teatrul antic în aer liber, bazarul vechi cu produse tradiționale și Cetatea Samoil, care datează din jurul anului 476. Pe lângă acestea, turiștii se pot relaxa pe plajele amenajate de-a lungul malului lacului Ohrid. Orașul oferă o combinație perfectă de istorie, cultură și relaxare, atrăgând vizitatori de toate vârstele.

 

 

Stațiunea care întrece insulele grecești

 

 

Principalul punct de atracție al orașului este lacul Ohrid, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1979. Acest lac de 358 de kilometri pătrați, situat la granița dintre Macedonia și Albania, găzduiește peste 200 de specii de pești, unele unice în lume. Lacul, cu o vechime de peste 3 milioane de ani, oferă activități recreative variate și peisaje uimitoare, fiind un loc ideal pentru pasionații de natură și pescuit.

 

Ohrid atrage tot mai mulți turiști între lunile mai și octombrie, oferind cazări accesibile și variate. Prețurile mai mici comparativ cu insulele grecești fac din această stațiune o opțiune atractivă pentru vacanțe și investiții imobiliare. O casă de vacanță în Ohrid poate ajunge la 100.000 de euro, însă oportunitățile și frumusețea locului justifică investiția.

 

Românii, în special, au început să profite de aceste avantaje, achiziționând proprietăți și mutându-se în Ohrid. Stațiunea oferă un amestec perfect de relaxare, cultură și istorie, făcând-o o alegere ideală pentru cei care caută o alternativă la destinațiile mai scumpe și mai aglomerate din Grecia. Zona portului este deosebit de atrăgătoare, oferind restaurante și taverne care servesc preparate locale delicioase, contribuind astfel la o experiență autentică și plăcută.

 

Descoperă stațiunea Ohrid, destinația de vacanță care se remarcă peste toate insulele din Grecia. Beneficiezi de prețuri reduse și accesibilitate sporită, ajungând mult mai repede la destinație. Românii au început deja să-și cumpere case în această stațiune, profitând de oportunitățile imobiliare. Cumpărăturile inteligente în domeniul imobiliar devin o realitate într-un loc care oferă case de vacanță deosebite.

 

Stațiunea care întrece insulele grecești

 

Ohrid devine un trend de popularitate, cu plaje și relaxare, dar și cu o bogată cultură și istorie. Aici găsești opțiuni de cazare diversificate și servicii turistice de calitate. Descoperă de ce Ohrid este recomandat de turiști și fii parte din această experiență unică de vacanță. Stațiunea oferă numeroase activități pentru toate gusturile, de la drumeții și plimbări cu barca pe lac, până la vizitarea obiectivelor istorice și culturale.

 

Ohrid este o destinație care combină accesibilitatea, frumusețea naturală și o bogată moștenire culturală, atrăgând tot mai mulți turiști și investitori din România și nu numai. Cu prețuri de două ori mai mici și acces rapid, această stațiune devine un loc ideal pentru vacanțe și investiții imobiliare, oferind o experiență unică și memorabilă. Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță care să îmbine relaxarea cu descoperirea culturală, Ohrid este alegerea perfectă.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns