type
Image 1
Image 2

ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

Știți să curățați corect bananele? Trei greșeli frecvente și cum să le evitați

Știți să curățați corect bananele? Trei greșeli frecvente și cum  să le evitați
Banana este, fără îndoială, unul dintre cele mai îndrăgite fructe din lume. Ușor de transportat, sățioasă și dulce, banana este nelipsită din pachețelul de școală al copiilor, din smoothie-uri sau din gustările de după-amiază. Însă puțini știu că, în ciuda simplității sale, acest fruct galben este adesea consumat... greșit.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Specialiștii în nutriție avertizează că modul în care curățăm, păstrăm și manipulăm bananele poate influența nu doar gustul, ci și siguranța alimentară. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care mulți dintre noi le fac.

 

De ce sunt bananele un fruct atât de valoros?
O banană medie conține aproximativ 100 de calorii, dar oferă o cantitate semnificativă de potasiu, magneziu, fibre și vitamine din complexul B. Este o alegere excelentă pentru sănătatea inimii, a musculaturii și a sistemului digestiv.
Cele trei greșeli pe care le facem când curățăm o banană:

 

O curățăm… de la capătul greșit
Majoritatea oamenilor încep să decojească banana de la codiță, aplicând presiune până ce coaja cedează. Însă metoda corectă vine chiar din natură: maimuțele curăță banana de la celălalt capăt! Strângeți ușor vârful moale (opus codiței) între degetul mare și arătător, iar coaja se va desface cu ușurință.

 

Avantajul?
Această metodă împiedică „firele” inestetice din interiorul coajei să se lipească de pulpă și previne zdrobirea fructului. În plus, este mai simplu și mai igienic.

 

O păstrăm în frigider
Bananele nu tolerează frigul. Temperaturile scăzute le afectează textura și gustul, determinând coaja să se înnegrească rapid, iar fructul să devină făinos. Sfat util: păstrați bananele la temperatura camerei și departe de alte fructe! Asemenea merelor, bananele eliberează etilenă, un gaz care accelerează coacerea. Dacă sunt depozitate lângă alte fructe, acestea se vor strica mai repede.

 

Neglijăm igiena mâinilor
Deși coaja bananei nu este comestibilă, este important să ne spălăm pe mâini după ce o curățăm. Testele de laborator au arătat prezența frecventă a pesticidelor și a agenților anti-mucegai pe suprafața exterioară a acestui fruct exotic. Spălați-vă bine pe mâini înainte de a consuma banana, mai ales dacă o consumați direct cu mâna. Această măsură simplă reduce riscul de contaminare accidentală.

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*