Image 1
Image 2

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 știuci mai mici, 4 ouă, 100 g de orez, un pahar cu maioneză de casă, 5 bucăți de ceapă de mărime mijlocie, un morcov mai mărișor, un litru de lapte, puțin ulei, sare, piper, o legătură de verdeață (frunze de pătrunjel).

Mod de preparare:

Se curăță peștele, se spală foarte bine și se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle foarte tare, se curăță și se taie mărunt. Se combină ouăle cu orezul fiert separat, se adaugă 3 cepe tocate și călite în ulei, sare și piper. Cu această compoziție se umplu știucile. Se coase tăietura și se leagă fiecare pește. Se combină laptele cu un litru de apă, se pune pe foc și când clocotește se pun două cepe, morcovul tăiat rondele, verdeață, sare și piper. După 10 minute se dă focul mic și se pun peștii să fiarbă 15 minute. Se așează pe o tavă, se stropește cu ulei, se dă la cuptor până se rumenește Se scot apoi cu grijă, se pun pe platou și când s-au răcit se scot ațele. Se servește cu maioneză, se ornează cu verdeață și cu felii subțiri de lămâie.

Citeste si:

Fish Market reamintește: Niciun Revelion fără pește

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.