Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Stolojan ataca dur Guvernul din interiorul PDL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In Romania, calculele Guvernului privind valoarea reala a economiei si veniturile bugetare “dau cu virgula”.

Fie statul a pierdut anul trecut in lupta cu evaziunea fiscala venituri bugetare suplimentare de circa 2,4 miliarde de euro, bani care ar fi fost suficienti pentru a reintregi salariile bugetarilor dar si pentru reducerea CAS, fie Ministerul Finantelor din Romania a gresit cifrele legate de bugetul pe anul trecut, de cresterea PIB sau de veniturile incasate in vistieria statului.

Concluzia nu ii apartine vreunui expert strain, vreunui bancher sau vreunui reprezentant al opozitiei, ci lui Theodor Stolojan, economist, membru marcant si europarlamentar PDL, principalul partid din coalitia de guvernare, scrie Gandul.

“Ministerul de Finante trebuie sa iasa sa spuna ce este cu aceasta bulibaseala de cifre. Undeva cifrele nu sunt in regula, fie pe partea de produs intern brut, fie pe partea de venituri ale bugetului”, a declarat Stolojan.

“Bulibaseala” la care face referire fostul premier al Romaniei este urmatoarea: desi anul trecut PIB a fost cu peste sapte miliarde de euro mai mare decat estimarile initiale, veniturile bugetare nu numai ca nu au fost mai mari, ci au fost chiar mai mici, cu circa 220 de milioane de euro, decat cele prevazute.

Astfel, dupa cum a explicat europarlamentarul PDL, pentru 2011 Finantele au estimat la inceputul anului un PIB de 548 de miliarde de lei si venituri la buget, din taxe si impozite, de 183 de miliarde de lei.

“Ministerul Finantelor trebuie sa produca claritate cu privire la veniturile la bugetul tarii la ora actuala”, a subliniat el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns