Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

STRĂINI FĂRĂ ACTE ÎN SATU MARE: Tineri din Camerun şi Ghana, hai-hui prin Foieni

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 23 august 2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate, în cooperare cu lucători din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Carei.

Astfel, în jurul orei 15.10, poliţiştii au observat pe direcţia localităţii  Foeni, judeţul Satu Mare, în zona de frontieră două persoane care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă. Persoanele au fost interceptate si conduse la sediul Poliţiei de Frontiera în vederea continuării cercetărilor, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ungaria despre eveniment.

Câteva ore mai tarziu, pe aceeaşi direcţie, poliţiştii de frontieră au depistat alte patru persoane, care de asemenea au fost conduse la sediu.

În urma verificărilor specifice, s-a constatat că cei şase barbaţi sunt cetăţeni străini, patru din Camerun şi doi din Ghana, cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani. Toţi au intrat legal în România şi au permise de şedere pe teritoriul României.
Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns