Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ATRACȚIE TURISTICĂ PENTRU MARAMUREȘENI

Ștrandurile sătmărene, un adevărat magnet pentru maramureșeni

Ștrandurile sătmărene, un adevărat magnet pentru maramureșeni
Aquapark-ul din Satu Mare, funcțional din 2013, atrage pe maramureșeni prin multitudinea de servicii oferite, de la piscine, tobogane la saună și aromaterapie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Întrucât Municipiul Baia Mare este fără aquapark de drept public, de cele mai multe ori, maramureșenii se îndreaptă, în zilele toride, fie către piscinele private din apropiere, fie către strandurile din Satu Mare.

 

 

La începutul lunii august 2024, Primăria Baia Mare a lansat licitația pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări a complexului de agrement acvatic ”Câmpul Tineretului”. Doar că că ”prezentul contract se încheie sub condiție suspensivă, adică acesta va produce efecte între părți numai dacă autoritatea contractantă va avea asigurate fondurile necesare pentru obiectivul de investiție prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație”. În traducere, mai durează…

 

 

Iar până ce băimărenii vor avea ocazia de a merge la aquapark în municipiul lor, merg la scaldă la piscinele private din oraș sau din apropiere. Mulți preferă, însă, să ia calea județului vecin, unde strandurile au devenit, deja de mulți ani, o obișnuință în ceea ce privește investițiile în turism. Cele mai la îndemână sunt spațiile de agrement din Satu Mare, Carei, Acâș, Tășnad sau Valea Măriei, ori chiar spațiile mai mult sau mai puțin amenajate de la Apa sau Iojib, care constituie atracții pentru maramureșenii din zona de vest a județului.

 

 

Aquapark-ul din Satu Mare, funcțional din 2013, atrage pe maramureșeni prin multitudinea de servicii oferite, de la piscine, tobogane la saună și aromaterapie. Impact are în rândul maramureșenilor și aquapark-ul din Carei, care oferă și spații de cazare generoase și club. La Carei se mai poate face și aqua-gym, dar și practica sporturi pe nisip. O altă stațiune-vedetă este Tășnad. Într-un clasamentul întocmit de Clubulcopiilor.ro  cu cele mai bine cotate ștranduri și aqua park-uri publice din România, care se bazeză pe baza datelor disponibile în Google Maps, s-a aflat și Ștrandul Termal Tășnad. Concret, spațiul de agrement a primit rating-ul 4.2 fiind evaluat de aproape 6.500 de vizitatori. Conform statisticilor, circa 300.000 vizitatori trec pragul spațiului de agrement din Tășnad, în fiecare an, fapt pentru care a devenit o stațiune turistică de mare interes pentru maramureșeni.

 

 

 

Soții Mihai și Adina Popan merg anual din Maramureș în Satu Mare, în sezonul estival. ”Nouă ne plac condițiile oferite, mai ales că în Baia Mare încă nu avem un strand municipal. Mergem, de obicei, la Carei și Tășnad, stăm în fiecare câteva zile. Preferăm apa termală, ne face bine pentru afecțiunile pe care le avem și este în regulă. Fiecare județ are superlativele lui, iar pe timp de vară, trebuie să recunoaștem că Sătmarul este mai potrivit pentru activități de acest gen”, spun soții Popan din Baia Mare. Și nu sunt singurii. ”Ne place să mergem la apă și decât să mergem la Apa sau Iojib, mergem direct la Satu Mare. Sunt și tobogane pentru copii, așa că este ok. Câteodată facem și un drum de Carei sau Tășnad, dar depinde de la caz la caz. Îți dă impresia că ești la mare câteodată”, spun soții Elvira și Ioan Timiș, de asemenea din Baia Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns