Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROGRAMUL RABLA PENTRU TRACTOARE

Subvenții generoase pentru modernizarea agriculturii românești

Subvenții generoase pentru modernizarea agriculturii românești
Prin introducerea Programului Rabla pentru Tractoare, guvernul român își propune să modernizeze agricultura și să sporească eficiența acestui sector vital.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

În această vară, fermierii români au o oportunitate semnificativă de a beneficia de sprijinul statului pentru achiziționarea de tractoare noi, prin intermediul noului Program Rabla pentru Tractoare. Anunțul a fost făcut de Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), care a subliniat că programul dispune de un buget generos de 100 de milioane de euro pentru anul acesta.

 

 

Detalii despre subvențiile oferite
Conform declarațiilor lui Neculaescu, fermierii pot primi până la 20.000 de euro pentru fiecare tractor nou achiziționat. Această sumă este oferită sub formă de grant în cadrul unei scheme de ajutor de stat, valoarea maximă a tractorului eligibil pentru finanțare fiind de 55.000 de euro. AFM lucrează în prezent la finalizarea ghidului solicitantului, care va detalia condițiile precise de accesare a acestor fonduri.

 

 

Cum se accesează ajutorul financiar
Pentru a beneficia de ajutorul de 20.000 de euro, fermierii trebuie să caseze un vehicul vechi, care poate fi orice de la o mașină până la un tractor vechi. Această condiție are rolul de a stimula înnoirea parcului auto agricol și de a promova practici de mediu mai sustenabile în agricultura românească.

 

 

Diferențele de cofinanțare în funcție de județ
Neculaescu a menționat că intensitatea ajutorului de stat variază de la un județ la altul, cu procentaje între 65% și 85%, conform directivelor Consiliului Concurenței. Aceasta subliniază efortul de a ajusta sprijinul în funcție de specificul și nevoile diferite ale regiunilor agricole din România.

 

 

Un pas înainte pentru fermierii români
Prin introducerea Programului Rabla pentru Tractoare, guvernul român își propune să modernizeze agricultura și să sporească eficiența acestui sector vital. Accesul la echipamente noi și performante poate face diferența în competitivitatea fermierilor pe piața internă și internațională.

 

 

Oportunitate pentru modernizarea agriculturii
Inițiativa răspunde nevoii de modernizare a agriculturii românești și de reducere a impactului negativ asupra mediului. Este o ocazie excelentă pentru fermierii care doresc să-și îmbunătățească eficiența operațiunilor și să contribuie la o agricultură mai verde și mai sustenabilă.

 

 

Astfel, toți fermierii ar trebui să fie la curent cu această oportunitate și să se pregătească să profite de sprijinul generos oferit de statul român, care, deși are un potențial imens, a rămas până acum relativ necunoscut în rândul comunității agricole.

 

CITEȘTE ȘIPe 9 iunie, C.E. va decide creşterea sau menţinerea subvenţiilor pentru fermierii români

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns