Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sufleu de macaroane
Sufleu de macaroane
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sufleu de macaroane
Sufleu de macaroane

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

120 gr. macaroane,

80 gr. pesmet,

300 ml. lapte,

25 gr. sare,

6 ouă,

100 gr. ardei gras,

20 gr. usturoi,

125 gr. unt,

60 gr. caşcaval, un vârf cuţit de piper.

Mod de pregătire: se rup macaroanele şi se fierb în apă cu sare. Se scot, se spală într-un jet de apă rece şi se lasă în strecurătoare să se scurgă. Se prepară un sos alb format din: unt (100gr.), făină şi lapte. Se amestecă sosul cu: pesmet, caşcaval ras, macaroanele fierte, ardeii graşi (şi usturoiul) tocaţi mărunt, gălbenuşuri, sare, piper şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi se dă la cuptor 35 de minute.

Poftă bună!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc simplu și confortabil, este iubită pentru versatilitatea sa și asociată adesea cu dulceața de fructe de pădure, reprezentând o legătură dulce între amintirile copilăriei și bogăția naturală a României.