

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:
120 gr. macaroane,
80 gr. pesmet,
300 ml. lapte,
25 gr. sare,
6 ouă,
100 gr. ardei gras,
20 gr. usturoi,
125 gr. unt,
60 gr. caşcaval, un vârf cuţit de piper.
Mod de pregătire: se rup macaroanele şi se fierb în apă cu sare. Se scot, se spală într-un jet de apă rece şi se lasă în strecurătoare să se scurgă. Se prepară un sos alb format din: unt (100gr.), făină şi lapte. Se amestecă sosul cu: pesmet, caşcaval ras, macaroanele fierte, ardeii graşi (şi usturoiul) tocaţi mărunt, gălbenuşuri, sare, piper şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi se dă la cuptor 35 de minute.
Poftă bună!
Fii primul care comentează