Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sugar in stare grava dupa ce a ingerat accidental permanganat de potasiu

Sigla Informatia Zilei
O fetita in varsta de 7 saptamani din Satu Mare a fost adusa in cursul diminetii de azi, 15 mai, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare dupa ce a ingerat accidental, permanganat de potasiu, o substanta chimica utilizata ca dezinfectant.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O fetita in varsta de 7 saptamani din Satu Mare a fost adusa in cursul diminetii de 15 mai, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare dupa ce a ingerat accidental, permanganat de potasiu, o substanta chimica utilizata ca dezinfectant. Din relatarile apartinatorilor, in timpul pregatirii pentru baia copilului, o parte din substanta s-a varsat accidental in cavitatea bucala a bebelusului provocandu-i arsuri la nivelul mucoaselor.

Fetita a fost dusa de parinti mai intai la medicul de familie, care a solicitat ambulanta, iar in cel mai scurt timp posibil a ajuns la UPU.

“Odata ajuns in cadrul unitatii nostre, pacientul a fost preluat de echipa medicala de la UPU, s-a instituit tratamentul specific in regim de urgenta si s-au luat toate masurile pentru  asigurarea functiilor vitale, inclusiv intubarea sugarului. Totodata a fost solicitat un elicopter pentru transferul sugarului la Clinica de Pediatrie din Cluj” a declarat  purtatorul de cuvant al SJU Satu Mare, Constantin Demian.

Micuta a fost preluata de elicopterul SMURD marti in jurul orei 15.30 – 16.00.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns