Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O supica usoara, totusi consistenta si se prepara rapid.

Ingrediente:

 

– 2 gulii mai mari, sau 3 mai mici,

– 2 linguri de ulei, sau o lingura mare de unt,

– 200 g de smantana (15%),

– o lingura cu varf de faina,

– o legatura de patrunjel verde,

– sare, piper, baza pentru mancaruri (daca se poate, de casa)

 

Mod de preparare:

 

Guliile curatate si taiate cubulete (sau eventual razuit mare) se calesc in ulei sau unt, se condimenteaza dupa gust si se sting cu circa un litru de apa. Din faina si smantana se face o ingroseala, cu grija, sa nu ramana cu noduri. Se adauga treptat, cateva linguri de supa, iar cand bucatile de gulii sunt fierte, de adauga ingroseala si se mai fierbe asa cateva minute. La servire se poate orma cu frunze proaspete de patrunjel, sau bacon afumat, prajit si sfaramat deasupra supei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.