Image 1
Image 2

Supă de mazăre verde cu zarzavaturi

Supa de mazare cu zarzavaturi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de mazare cu zarzavaturi
Supa de mazare cu zarzavaturi

Ingrediente:

– 2 morcovi de mărime potrivită,

– 2 bucăţi de pătrunjei,

– o jumătate de gulie,

– 200 g de mazăre verde boabe (dacă se poate proaspătă),

– o inflorescenţă de conopidă,

– o ceapă,

– sare, piper, boia de ardei, bază pentru mâncăruri,

– ulei,

– un ou şi făină, sau tăiţei pentru supă.

Mod de preparare:

Zarzavaturile curăţate se taie cubuleţe. Ceapa tăiată în două (dar se poate şi mărunţită) se căleşte în ulei. Se adaugă boia de ardei, apoi se stinge cu apă. Se pun la fiert zarzavaturile şi legumele şi se condimentează după gust. Când ingredientele sunt pe jumătate fierte, se adaugă tăiţei, sau din ouă, făină şi puţină sare se prepară un aluat pentru galuşte de consistenţă medie şi cu ajutorul unei linguriţe, sau cu răzuitorul special se formează galuştele, direct în vas. Duă ce s-au fiert şi tăiţeii sau galuştele, supa se poate servi caldă sau rece, după gust.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.