

Ingrediente:
– 2 morcovi de mărime potrivită,
– 2 bucăţi de pătrunjei,
– o jumătate de gulie,
– 200 g de mazăre verde boabe (dacă se poate proaspătă),
– o inflorescenţă de conopidă,
– o ceapă,
– sare, piper, boia de ardei, bază pentru mâncăruri,
– ulei,
– un ou şi făină, sau tăiţei pentru supă.
Mod de preparare:
Zarzavaturile curăţate se taie cubuleţe. Ceapa tăiată în două (dar se poate şi mărunţită) se căleşte în ulei. Se adaugă boia de ardei, apoi se stinge cu apă. Se pun la fiert zarzavaturile şi legumele şi se condimentează după gust. Când ingredientele sunt pe jumătate fierte, se adaugă tăiţei, sau din ouă, făină şi puţină sare se prepară un aluat pentru galuşte de consistenţă medie şi cu ajutorul unei linguriţe, sau cu răzuitorul special se formează galuştele, direct în vas. Duă ce s-au fiert şi tăiţeii sau galuştele, supa se poate servi caldă sau rece, după gust.
Fii primul care comentează