Ingrediente:
6 ouă (dacă se poate, de casă, sau cu gălbenuşul cât mai frumos colorat), 4 linguri de făină, 6-8 linguri de ulei, 200 g de smântână (se poate înlocui cu sana), 1-2 linguri de oţet, sare, piper, boia de ardei, delicat (de casă), foi de dafin.
Mod de preparare:
Făina se prăjeşte uşor în ulei, până devine de culoare aurie. Se adaugă o linguriţă de boia, apoi încet şi amestecând continuu, 2 l de apă şi 6-8 frunze de foi de dafin, iar sarea, piperul şi delicatul după gust. Când apa începe să fiarbă, 4 ouă se sparg, câte unul în pahar şi se toarnă, pe rând în apa clocotită. Celelalte 2 ouă se pun într-o farfurie, se adaugă puţină sare şi se bat bine cu telul, p]nă la omogenizare. După 3-4 minute se toarnă încet, în fir subţire în supă. După încă 2-3 minute de fierbere se poate adăuga şi smântâna, amestecată în prealabil cu câteva linguri de supă fierbinte. Înainte de a lua de pe foc se adaugă şi oţetul. Se poate servi cu bucăţele crocante de şuncă afumată şi prăjită, crutoane, sau eventual feliuţe subţiri de cârnaţi afumaţi şi prăjiţi.
Fii primul care comentează