Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Supa de vin cu boabe de struguri
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de vin cu boabe de struguri
Supa de vin cu boabe de struguri

Mai demult, supa de vin a fost o mancare specifica societatii inalte, nelipsita la petrecerile si mesele festive aristocratice.

Ingrediente:

– 500 ml de vin alb dulce (eventual demidulce),

– 300 ml de vin rose (dar se poate folosi doar vin alb),

– 5 galbenusuri de oua,

– 100 g de zahar,

– o lamaie,

– 150-200 ml de smantana dulce,

– 5 bucati de cuisoare,

– 3-4 batoane de scortisoare,

– cateva boace de struguri sau 100 g de stafide albe,

– un pliculet de vanilie (nu este obligatoriu),

– foarte putina sare.

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui tel se amesteca 500 ml de vin si 3 galbenusuri, iar restul de vin, cu 150 ml de apa, coaja rasa de lamaie, cu scortisoarele, cuisoarele si zaharul se pun la fiert, apoi se adauga vinul amesteca cu galbenusuri si sarea. Celalalte doua galbenusuri se amesteca cu smantana dulce si cu zharul vanilat (daca se foloseste) si se adauga la supa dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Daca folosim stafide in loc de struguri, acestea se pot adaua la supa fierbinte. Se serveste rece, ornata cu boabele de struguri, frunze de menta, frisca sau eventual toping cu gust de struguri.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă