Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SUBVENȚIE APIA DE175 EURO/HECTAR

Suprafața eligibilă la plată: minim 100 de hectare

Suprafața eligibilă la plată: minim 100 de hectare
Pădurile încadrate în tipul I funcțional nu sunt eligibile, iar terenurile destinate împăduririi nu trebuie să depășească 15% din suprafața angajată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că începând de astăzi, luni, 17 iunie, potențialii beneficiari pot depune cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024, parte a Intervenției DR-07 din Planul Strategic PAC 2023 – 2027.

 

 

Conform Ordinului MADR nr. 115/2024, cererile de finanțare se pot depune la Centrele APIA până la data de 13 septembrie 2024, ora 14:30. Alocarea financiară pentru sesiunea 1/2024 este de 75.850.112 euro.

 

 

Pentru a obține sprijin financiar prin schema „Silvo-mediu și climă”, solicitanții trebuie să depună cererea de finanțare conform Anexei 1 din Ghidul solicitantului. Cererea se depune online pe site-ul http://www.apia.org.ro, în aplicația DR-07, se tipărește, semnează și transmite împreună cu documentele necesare. În cazuri excepționale, cererea poate fi depusă și pe suport de hârtie. Cererile semnate și transmise electronic trebuie să fie semnate în original până la finalizarea evaluării.

 

 

Înainte de completarea cererilor, beneficiarii trebuie să pregătească dosarele tehnice pentru angajamente, care sunt apoi verificate de Gărzile Forestiere. Sprijinul financiar se acordă anual pe hectar proprietarilor de păduri din Fondul Forestier Național, pe baza unui angajament de 5 ani. Compensarea vizează pierderile de venit și costurile suplimentare legate de implementarea pachetelor schemei:

 

 

Pachetul 1 – Zone de liniște: 38 euro/an/ha pentru întreaga suprafață inclusă în angajament.

 

Pachetul 2 – Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului: 137 euro/an/ha pentru suprafața anuală solicitată (poate fi accesat doar împreună cu Pachetul 1).

 

Suprafața minimă pentru accesarea sprijinului este de 100 de hectare, iar sprijinul public nerambursabil este de 100%. Pentru suprafețele mai mari de 500 ha, sprijinul se aplică degresiv.

 

 

Proprietarii de terenuri forestiere cu suprafețe mai mici sau care nu îndeplinesc condițiile pot forma asociații pentru a aplica la schema de ajutor de stat. Cerințele de eligibilitate includ deținerea unui amenajament silvic valabil, un contract de administrare silvică cu un ocol autorizat, participarea cu întreaga suprafață de teren și respectarea normelor de condiționalitate pe toate terenurile agricole deținute.

 

 

Pădurile încadrate în tipul I funcțional nu sunt eligibile, iar terenurile destinate împăduririi nu trebuie să depășească 15% din suprafața angajată.

 

 

Informații detaliate despre sesiunea 1/2024 sunt disponibile pe site-ul APIA la adresa: http://APIA – Silvo-mediu și climă DR-07.

 

CITEȘTE ȘI: APIA redefinește hectarul eligibil, parcelele agricole, respectiv parcelele de referinţă

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns