Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la un eveniment cu 400 de participanți – 30 de persoane duse la spital

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la un eveniment cu 400 de participanți – 30 de persoane duse la spital
Planul Roșu de Intervenție a fost activat după ce mai multor persoane li s-a făcut rău la un eveniment cu 400 de participanți, 30 fiind duse la spital, existând suspiciuni de toxiinfecție alimentară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autoritățile din județul Mureș au activat Planul Roșu de Intervenție sâmbătă seară, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău în timpul unui eveniment organizat într-un restaurant din Reghin. Aproximativ 400 de persoane erau prezente în local, dintre care 30 au fost transportate la spital pentru investigații medicale, iar alte 7 persoane au primit îngrijiri în cadrul unui punct medical avansat amenajat la fața locului.

 

 

Apelul la 112 a fost înregistrat în jurul orei 19:00, semnalând un număr mare de participanți care prezentau simptome grave de stare de rău. Evenimentul era ediția a XVI-a a Balului Însuraților, organizat de omul de afaceri și fostul parlamentar PSD, Vasile Gheorghe Gliga, și de familia sa. Sala în care a avut loc evenimentul poartă chiar numele politicianului.

 

 

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la un eveniment cu 400 de participanți – 30 de persoane duse la spital
Suspiciune de toxiinfecție alimentară la un eveniment cu 400 de participanți – 30 de persoane duse la spital

 

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș a mobilizat resurse semnificative pentru gestionarea situației:

11 ambulanțe de tip B2;
2 microbuze pentru transportul persoanelor;
3 autospeciale pentru transportul victimelor multiple;
un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) pentru efectuarea de măsurători.
Echipajele ISU au fost sprijinite de resurse medicale suplimentare din județele Cluj, Sibiu și Bistrița-Năsăud. În plus, pentru evaluarea rapidă a victimelor, în apropierea restaurantului a fost amplasat un Punct Medical Avansat.

 

 

Potrivit ISU Mureș, echipajul CBRN a efectuat măsurători care nu au indicat valori peste limitele normale, eliminând astfel suspiciunile de contaminare chimică sau radiologică.

 

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a trimis echipe de control din județele Mureș și Bistrița la fața locului pentru verificări. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat că spațiile de preparare a mâncării, depozitele și alte zone din restaurant au fost sigilate.

 

 

„Scopul este de a proteja sănătatea consumatorilor și de a identifica sursa incidentului. Verificăm toate procesele implicate în lanțul alimentar, iar zona a fost evacuată pentru a evita alte posibile îmbolnăviri”, a precizat oficialul.

 

 

Primele informații sugerează că starea de rău a participanților a fost cauzată de o toxiinfecție alimentară, însă ancheta este în desfășurare pentru confirmarea suspiciunilor.

 

 

Pentru a facilita accesul echipajelor medicale și a celor de intervenție, traficul rutier pe DN15, în zona ieșirii din municipiul Reghin către Toplița, a fost temporar restricționat. La ora redactării acestei știri, circulația rutieră se desfășura în condiții normale.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*